Intimidatie en geweld

Stop LGBTQI+fobie! Voor ‘Pride is a Protest’-acties

Stop LGBTQI+fobie! Voor ‘Pride is a Protest’-acties

Zichtbaarheid op straat als gemeenschap is een krachtig wapen tegen toenemende homofobie. Niet enkel als reactie op incidenten, maar constant. De LGTBQI+ beweging kent haar ontstaan in protest op straat. De Stonewall-opstanden in 1969 zorgden voor ons een stap uit de obscuriteit. We moeten onze rechten en welzijn via protest beschermen!

Straffen op verkrachting

Straffen op verkrachting

Vrijdag werd door de regering een akkoord gesloten over de verzwaring van de straffen bij seksuele misdrijven. Het gaat onder meer over een verdubbeling van de maximumstraf bij verkrachting, een centralere rol voor ‘wederzijdse toestemming’ en strengere straffen bij verzwarende omstandigheden.

Protest na moord op Sarah Everard

Protest na moord op Sarah Everard

Het protest na de moord op Sarah Everard in Groot-Brittannië houdt aan. Op 3 maart verdween de 33-jarige Sarah Everard in het zuiden van Londen. Ze verliet het huis van een vriend in de buurt van het park Clapham Common. Een week later werd haar lijk teruggevonden. Een politieagent werd opgepakt voor de ontvoering en moord van Everard.

Campagne ROSA voerde in 11 steden actie tegen geweld op vrouwen

Campagne ROSA voerde in 11 steden actie tegen geweld op vrouwen

Op woensdag 25 november waren er acties van Campagne ROSA in 11 steden, komende zaterdag volgt Antwerpen als 12de stad. De enige schaduwzijde van de dag kwam er in Leuven. Enkel daar kwam de politie tussenbeide om een perfect verantwoordelijke bijeenkomst te verstoren. Campagne ROSA kreeg er een boete van 750 euro.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.