Internationale solidariteit

Stop LGBTQI+fobie! Voor ‘Pride is a Protest’-acties

Stop LGBTQI+fobie! Voor ‘Pride is a Protest’-acties

Zichtbaarheid op straat als gemeenschap is een krachtig wapen tegen toenemende homofobie. Niet enkel als reactie op incidenten, maar constant. De LGTBQI+ beweging kent haar ontstaan in protest op straat. De Stonewall-opstanden in 1969 zorgden voor ons een stap uit de obscuriteit. We moeten onze rechten en welzijn via protest beschermen!

Solidariteit met de mobilisaties in Turkije

Solidariteit met de mobilisaties in Turkije

Actie deze vrijdagavond in Luik tegen geweld tegen vrouwen en feminiciden, in solidariteit met de mobilisaties in Turkije na de terugtrekking van dit land uit de “IstanbulConventie over het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld”. Actie georganiseerd door Violette-Rouge Collectief, TJK-E en Campagne Rosa – Luik.

Protest na moord op Sarah Everard

Protest na moord op Sarah Everard

Het protest na de moord op Sarah Everard in Groot-Brittannië houdt aan. Op 3 maart verdween de 33-jarige Sarah Everard in het zuiden van Londen. Ze verliet het huis van een vriend in de buurt van het park Clapham Common. Een week later werd haar lijk teruggevonden. Een politieagent werd opgepakt voor de ontvoering en moord van Everard.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.