Internationale solidariteit

Alle nieuws over dit thema :
Lancering van een internationaal socialistisch feministisch netwerk ROSA

Lancering van een internationaal socialistisch feministisch netwerk ROSA

“Overal ter wereld strijden vrouwen tegen geweld, discriminatie en onderdrukking. Overal verzetten we ons tegen de seksistische en kapitalistische samenleving die ons aanvalt en ons een ondergeschikte positie opdringt. Afgelopen jaren werden de aanvallen maar ook de strijd intensiever als gevolg van de economische crisis die in 2008 begon en die leidde tot enorme besparingen en een inperking van onze rechten. Dit beleid maakt het leven van de arbeidsklasse moeilijker en dat raakt vrouwen des te harder.

2019: Jongeren en vrouwen in de spits van massabewegingen

2019: Jongeren en vrouwen in de spits van massabewegingen

Sinds de economische crisis van tien jaar geleden zijn de besparingsmaatregelen enorm toegenomen. Mensen sterven aan geneesbare ziekten omdat ze zich geen behandeling kunnen veroorloven; gezinnen worden dakloos achtergelaten; kinderen gaan naar school zonder eten in hun maag; huishoudelijke taken exploderen door een gebrek aan openbare diensten; vrouwelijke studenten prostitueren zich om hun studie te bekostigen: dit is de nieuwe norm, zelfs in de zogenaamde “rijke” landen.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.