Staking

Historische staking UGent verschuift de krachtsverhoudingen

Historische staking UGent verschuift de krachtsverhoudingen

De staking van 9 maart zorgde voor een verschuiving in de krachtsverhouding ten gunste van studenten en personeel. Het personeel is met een versterkt zelfvertrouwen uit de actie gekomen. Zelfs het kuispersoneel zit ondanks de intimidatiecampagne van ISS met een groeiend zelfvertrouwen. De noodzaak aan organisatie en aan klasseneenheid wordt hen steeds duidelijker.

UGent maakt zich op voor grootste staking in decennia

UGent maakt zich op voor grootste staking in decennia

Voor minimum €14 per uur en betere arbeidsvoorwaarden
Op 9 maart 2020 gaat de intussen vierde editie van de UGent Women’s Strike door. De drie eisen van de campagne dit jaar zijn de invoering van een minimumloon van 14€/uur, het statutariseren van het personeel in de studentenresto’s en de kinderdagverblijven en de insourcing van de schoonmaak. De staking zou wel eens de grootste staking aan de UGent van de afgelopen decennia kunnen worden.

Vakbondssteun voor staking op internationale vrouwendag

Vakbondssteun voor staking op internationale vrouwendag

Het belang van de ontwikkeling van een internationale staking op 8 maart ligt in het ontwikkelen van arbeiderseenheid. Dat is enkel mogelijk als we begrijpen dat de strijd voor vrouwenemancipatie er niet één is van vrouwen tegen mannen, maar een strijd van vrouwen en mannen tegen een systeem dat ten gronde gebaseerd is op ongelijkheid en discriminatie en dat dagelijks tonnen vooroordelen rondstrooit om de arbeidersbeweging te verdelen.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.