Actie Pro Choice in Berlijn – 17.9.2022

Verslag van de pro-choice betoging tegen de zogenaamde "March for Life", Berlijn, 17.9.2022

ROSA en ISA waren aanwezig met een luid, internationaal blok van enkele honderden. In speeches maakten we duidelijk dat de strijd voor vrouwen en LGBTQIA+-rechten bij elkaar horen, onze strijd moet internationaal zijn en met een socialistisch programma. Rechtse aanvallen nemen toe en we moeten terugvechten. Daarom hebben we ISA- en ROSA-activisten uit Ierland, België, Oostenrijk, Engeland & Wales en heel Duitsland gemobiliseerd om de straat niet over te laten aan ultra-conservatieve en rechtse organisaties en hun agitatie.

Helaas was de Pro Choice demonstratie veel kleiner dan de anti-abortus bijeenkomst die op dat moment plaatsvond in Berlijn. Dit weerspiegelt op geen enkele manier de werkelijke maatschappelijke machtsverhouding, eerder de veronderstelling van velen dat de dreiging van christelijke fundamentalisten en andere reactionaire krachten in Duitsland niet groot is. Het potentieel voor protesten is groot zeker met de internationale aanvallen op onze rechten. Met ROSA willen we deze stemming omzetten in echt verzet – kom mee in actie op 27 november tegen geweld op vrouwen! De feministische beweging en links moeten de ontwikkelingen in Italië en andere landen serieus nemen en met actie reageren op elke manifestatie van extreemrechts.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.