Emily Burns

Alle nieuws geschreven door deze auteur :
[Nationale staking 29 maart] Neem deel aan stakingspiketten

[Nationale staking 29 maart] Neem deel aan stakingspiketten

Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en een Asociaal beleid) roept op om van de nationale staking op 29 maart een zo groot mogelijk succes te maken. Campagne ROSA zal in solidariteit langsgaan bij verschillende stakingspiketten, doe met ons mee !

[Pampflet 8 maart] Overwinningen boeken door strijd

[Pampflet 8 maart] Overwinningen boeken door strijd

De huidige crisis dreigt vrouwen terug te sturen naar de jaren 1950, zowel wat betreft hun plaats in de arbeidswereld als wat betreft de overbelasting van huishoudelijk werk. De rapporten van de Verenigde Naties of de Internationale Arbeidsorganisatie zijn alarmerend.

Acties in Gent en Brussel: Jeff Hoeyberghs wil feministen intimideren? Verzet!

Acties in Gent en Brussel: Jeff Hoeyberghs wil feministen intimideren? Verzet!

Gisteren heeft Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal Beleid) twee acties gevoerd als reactie op een klacht die Jeff Hoeyberghs heeft ingediend tegen twee coördinatrices, Emily Burns en Mai. In Brussel vond de actie plaats voor het kantoor van de minister van Justitie. In Gent vond deze plaats voor het universiteitsgebouw waar eind 2019 Jeff werd ontvangen. Beide acties werden uitgevoerd in achtname van de geldende coronamaatregelen: maskerdracht en met de 1,5m-afstandsmaatregel.

In december 2019 werd de beruchte Jeff Hoeyberghs uitgenodigd door de reactionaire katholieke studentenkring KVHV om aan de Universiteit Gent zijn meest vulgaire seksisme te verspreiden. Onze beroemde video (zie hieronder) die zijn walgelijkste uitspraken laat zien onder applaus van de KVHV en met beelden van de protestactie van Campagne ROSA ging viraal en overschreed een miljoen views in beide talen. Twee dagen later gaven 500 jongeren gehoor aan onze oproep om de Raad van Bestuur van de universiteit aan te sporen om een standpunt in te nemen tegen seksisme. Ook eisten ze de schorsing van het KVHV en het intrekken van hun recht op subsidies.

Klacht ingediend tegen actievoersters van Campagne ROSA

Klacht ingediend tegen actievoersters van Campagne ROSA

We zullen onze strijd voor universiteiten zonder seksisme verderzetten. Het is onaanvaardbaar dat onze universiteit een platform biedt voor seksisme, LGBTQI+fobie, racisme en klimaatnegationisme en dat zij kringen steunt die voor discriminatie pleiten.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.