Summercamp 2022 :

A Socialist World is possible !

De wereld begrijpen om hem te veranderen

Seksisme, racisme, LGBTQIA+fobie, klimaatcrisis, geweld, ongelijkheid en oorlog, … Discriminatie en geweld maken deel uit van ons leven en dat pikken we niet meer. Steeds meer mensen gaan daarom in protest. Strijden tegen ongelijkheid, onderdrukking, imperialisme en de uitbuiting van mens en natuur betekent dat we onze strijd om vandaag verandering te eisen niet mogen los zien van een strijd tegen kapitalisme!

Ultrarijken profiteren van deze tekorten in de samenleving. De hebzucht van ultrarijken kent geen grenzen: in 2019 bezaten 26 ultrarijken evenveel als de armste helft van de wereldbevolking. In 2020, tijdens de eerste maanden van de pandemie, maakten de 3.000 miljardairs van de wereld maar liefst 3,6 biljoen (!) dollar winst. Geen wonder dat de big business racisme, seksisme, LGBTQIA+fobie, enz. nodig heeft om ons te verdelen.

Wij willen jongeren en werkenden samen in strijd brengen, dan kan niets ons stoppen. Wanneer de werkende klasse de essentiële sectoren van de economie, de wetenschappelijke kennis en de rijkdom zelf zou beheren zijn de mogelijkheden voor de mensheid gigantisch. We zouden op een democratische manier controle en beheer uitoefenen op al die sectoren. Dat is de enige manier om de noden van de planeet, mens en dier écht als prioriteit te hebben en een samenleving gebaseerd op solidariteit en samenwerking op te bouwen in plaats van een samenleving gebaseerd op haat en concurrentie. Zo’n democratisch socialistische samenleving is mogelijk, organiseer je met ons mee! 

Klimaatstrijd – Sociale strijd – Antiracisme – Antifascisme
Socialistisch Feminisme – Pride is a Protest – Antikapitalisme

Hoe kunnen we een nieuwe wereld bekomen? Wat we tijdens het zomerkamp zullen doen!

Hoe kunnen we dat bereiken? Met welke strategie en programma we onze strijd kunnen voeren is wat we op het zomerkamp uitgebreid bespreken. Elke deelnemer kiest uit bijna 100 workshops, meetings en groepsdiscussies die doorgaan zowel in het Nederlands, Frans als Engels. Naast het hoofdprogramma zijn ook sport, spel en cultuur activiteiten gepland.  

Het kamp duurt van vrijdagavond 1 juli tot en met vrijdagochtend 8 juli. Iedereen is welkom en voor wie slechts één of enkele dagen komt, is een speciaal tariefplan voorzien. Overnachten kan in de slaapzalen of op de camping. Elke dag worden drie maaltijden voorzien (vlees, vegan, veggie, halal, …) en een tussendoortje, koffie, thee en water. Daarnaast is elke dag een bar geopend met democratische prijzen. Tijdens het weekend wordt babysit en kinderanimatie voorzien. Inschrijven is verplicht en gebeurt via de inschrijvingslink op de website of het Facebookevenement.

We nodigen opnieuw tientallen internationale activisten uit van International Socialist Alternative (ISA) en ROSA International. Naast hen zullen nog ongeveer 200 andere activisten aanwezig zijn. Bereid je dus voor op een week vol unieke ontmoetingen!

Met verschillende internationale sprekers: Ory – Ivoorkust, Myriam – Ierland, Hannah – Verenigde Staten.

Wat houdt het programma zoal in?

Commissies : In kleine groepjes vormen we ons rond specifieke thema’s: marxistische ABC’s, historische strijdbewegingen, de strijd tegen imperialisme, onderdrukking en discriminatie zijn thema’s die hier ongetwijfeld aan bod komen. Ook hoe je actief kan zijn op je werkplaats, school of universiteit wordt hier besproken.

Meetings: Momenten waarop we met alle aanwezigen samen luisteren naar verschillende sprekers die specialist zijn rond een bepaald onderwerp. Verwacht je aan verschillende internationale sprekers, vakbondsactivisten en lokale leiders van strijdbewegingen in België.

ISA Q&A’s: Internationaal Socialistisch Alternatief organiseert in meer dan 30 landen wereldwijd strijd en revolutionair socialisme. Van Israel/Palestina tot China, Hong Kong en
Taïwan, de VS, Polen, Zuid Afrika en Nigeria. Tijdens deze Q&A’s krijg je de unieke kans al je vragen te stellen aan de aanwezige activisten.

In actie! Tijdens de week organiseren we verschillende workshops waar we onze activistische skills aanscherpen. Tiktoks maken, het schrijven van je eigen speech of leren hoe je  het best anderen kan overtuigen mee in strijd te gaan voor een betere wereld!

Genieten! Sport, spel en cultuur. Er worden verschillende sessies georganiseerd waar workouts, yogasessies of gelopen kan worden. Elke avond heb je de optie om een interessante film of documentaire mee te pikken, maar we organiseren ook een cantus, feestje en andere avond activiteiten.

Wat kost het?

Zodat iedereen kan deelnemen aan
het zomerkamp wordt een sociaal
tarief voorzien dat lager ligt dan de
reële kostprijs van je verblijf. Om de
kosten voor iedereen te kunnen dekken
vragen we aan zij die dat kunnen een
solidariteitsbijdrage te storten bovenop
het inschrijvingstarief.

Betalen doe je via het rekeningnummer BE86 5230 8092 4650 met vermelding “kamp
2022 + naam”. Het voorverkooptarief
geldt t.e.m. 15 mei.