Oproep tot giften

Help de ROSA Campagne haar rol verder te spelen !

BE54 5230 8095 8497 (Campagne ROSA)

Sinds haar oprichting in 2017 heeft de ROSA-campagne een sleutelrol gespeeld om de strijd terug op de agenda te plaatsen als instrument tegen de onderdrukking van vrouwen en alle onderdrukte groepen. De ROSA-campagne heeft onder andere maart opnieuw bevestigd als een dag van strijd, bestaande uit protestdemonstraties.

Nadat de extreemrechtse studentenkring KVHV afgelopen december een bijeenkomst organiseerde aan de Universiteit Gent met de beruchte seksist Jeff Hoeyberghs, reageerden we meteen door het verspreiden van een video en het uitvoeren van een aantal protestacties. De video die we maakten om zijn smerige opmerkingen aan de kaak te stellen ging viraal en maakte dat het onderwerp van dagelijkse seksisme en de strijd tegen extreemrechts in de gevestigde media aandacht kreeg.

De strijd voeren tegen alle vormen van discriminatie is cruciaal, dat hebben we begin januari bevestigd nadat er opnieuw twee homo’s in Gent in elkaar werden geslagen. Dit door een actie op te zetten om te laten zien dat de overgrote meerderheid van de bevolking geweld tegen LGBTQI+personen niet tolereert en om de tegenstanders van dergelijk geweld actief te organiseren.

De feministische strijd, een politieke strijd

De dominante seksistische en racistische ideologie is geworteld in het kapitalistische systeem dat het wapen van verdeeldheid nodig heeft om te overleven. Gelijkheid is onmogelijk te bereiken in een wereld waarin een handvol rijke mensen een beleid oplegt dat gericht is op hun eigen belangen, tegen die van de grote meerderheid van de bevolking in. De ROSA-campagne verzet zich tegen alle vormen van discriminatie, maar ook tegen het winstsysteem dat hen voedt; wij stellen het perspectief van een socialistisch alternatief in het midden van onze benadering om verandering te bereiken.

Maandelijkse gift

Eerst en vooral moeten we zorgen voor structurele financiële middelen voor onze activiteiten, daarom willen we €500 aan maandelijkse permanente bankopdrachten verzamelen.

Als eerste stap om op termijn een voltijds vast personeelslid te kunnen aannemen voor de ROSA-campagne.

BE54 5230 8095 8497 (Campagne ROSA)

Eenmalige

gift

Maar we willen ook eenmalige giften inzamelen, om onze campagnes, folders, posters en andere te kunnen financieren als de gezondheidscrisis niet meer nodig is.

Trouwens, als u ons kent, weet u dat ons werk sterk afhankelijk is van onze straatactiviteiten, acties en demonstraties, wat op dit moment natuurlijk niet haalbaar is. Met deze oproep willen we €5000 bijeenkrijgen.

Elke gift, groot of klein, zal van groot belang zijn om de rol te blijven spelen die de ROSA-campagne de afgelopen jaren heeft gespeeld!

BE54 5230 8095 8497 (Campagne ROSA)

Ik wil :