Oostenrijk: feministisch protest na vijf vrouwenmoorden op 24 uur in Wenen
Ongeveer 700 mensen gingen op maandag 26 februari de straat op, op initiatief van ROSA, waaronder familieleden van de slachtoffers. “Mannen moorden niet uit liefde, stop feminicide!”
No pride for some, without liberation for all of us
“No pride for some, without liberation for all of us”. De slogan komt van Marsha P. Johnson, een zwarte trans activiste en een centrale figuur in de Stonewall protesten in juni 1969.
Transpersonen hebben altijd bestaan
Een antwoord op de conservatieve propaganda
Stop transfobie en rechts. Justice for Nex Benedict!
Nex Benedict, een non-binaire 16-jarige scholier uit Oklahoma, stierf in februari nadat die en een andere transgender scholier werden aangevallen in een vrouwentoilet door drie oudere scholieren.
Socialistische feministen voor wereldwijde mobilisatie tegen genocidaal bloedbad
Socialistische feministen tegen oorlog, imperialisme en kapitalisme – voor Palestijnse nationale en sociale bevrijding, voor het einde van alle vormen van onderdrukking en “verdeel en heers”
De strijd tegen seksisme en onderdrukking op de werkvloer: een taak van elke vakbond en syndicalist!
Genoeg is genoeg! Dat is het motto van steeds meer mensen die de moed vinden om te getuigen over grensoverschrijdend gedrag. De impact van de wereldwijde #metoo beweging is groot. Toch moeten we vaststellen dat wanneer dit op de werkvloer gebeurt, slechts 1 op 100 slachtoffers aangifte doet bij de dienst voor preventie en bescherming op het werk.
Baas over eigen buik! Abortus is een recht, geen politiek spel
De huidige wetgeving maakt abortus in België mogelijk tot 12 weken na de conceptie. Daarbij is er ook nog een verplichte bedenktijd van 6 dagen na de eerste consultatie. Deze termijnen zijn nog dezelfde van de eerste abortus wetgeving van 1990. In 2018 werd abortus uiteindelijk (grotendeels) uit het strafwetboek gehaald.
Van Palestina tot Congo: vrouwen vooraan in verzet tegen oorlog en vernietiging
De meest recente beslissing van de Israëlische staat om Rafah aan te vallen is een nieuw gruwelijk keerpunt voor de Palestijnen. Rafah was het ‘laatste toevluchtsoord’ voor de bevolking en biedt onderdak aan 1,4 miljoen mensen die de bommen ontvluchten.