Internationale solidariteitsoproep na repressie tegen socialistische feministen in Moskou

Op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen heeft de politie van Moskou opnieuw op volstrekt ongerechtvaardigde wijze gehandeld.

In Sint-Petersburg werd met succes en op vreedzame wijze een picknick gehouden. In Moskou weigerden de autoriteiten toestemming te geven voor een actie, uit vrees dat deze net zo groot zou zijn als vorig jaar toen er meer dan duizend mensen aanwezig waren. Opnieuw werd de campagne Sotsialisticheskaya Feministskaya Alternativa gedwongen zijn toevlucht te nemen tot een ‘eenpersoonspiket’, de enige legale vorm van protest die werd toegestaan.

Vanuit twee locaties werden elf mensen gearresteerd door de politie en naar twee verschillende politiebureaus gebracht. De eerste vijf werden na een paar uur vrijgelaten, maar de zes die naar het kantoor Zamoskvorechye werden gebracht, kregen te horen dat ze werden beschuldigd van het negeren van politieorders en er werd van uit gegaan dat ze 48 uur zouden worden vastgehouden.

De zes zijn Syrga Chidaran, Kseniya Bezdenezhnykh, Aleksandra Rogacheva, Marta Khromova, Elizaveta Drepeleva en Vitalii Kudrin. Ze werden bezocht door een advocaat en kregen voedsel en water. Nu blijkt echter dat ze vandaag voor de rechter zullen komen en mogelijk een gevangenisstraf van twee weken zullen krijgen.

Bovendien werden drie andere aanhangers van de campagne opgepakt toen ze aan het politiekantoor protesteerden tegen de arrestatie van de zes. Het gaat om Natavan Mamedova, Anastasia Puzakova en Kseniya Samarina.

Stuur een protestmail naar de Russische ambassade in Brussel: amrusbel@skynet.be ten aanzien van ambassadeur Alexander Tokovinin of stuur een bericht op de Facebook-pagina van de ambassade: https://www.facebook.com/amrusbel

Stuur een kopie naar yakubovaayten@gmail.com om de Russische activisten een hart onder de riem te steken.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.