Wedstrijd ter ondersteuning van Campagne ROSA

Maak de voortzetting van Campagne ROSA mee mogelijk. Wacht niet langer, steun ons door een of meerdere kaartjes te kopen!

Het ingezamelde geld laat Campagne ROSA toe om 2023 optimaal voor te bereiden. Ook dit jaar worden er 10 winnaars getrokken, waaronder 2 nachten halfpension voor 2 personen in een 3-sterren spahotel, een zweefvliegtuigvlucht en een massagesessie.

Koop via het online formulier

Waarom Campagne ROSA steunen

De opeenstapeling van crisissen verergert alle vormen van onderdrukking in de samenleving. Dit jaar wordt gekenmerkt door de historische aanvallen op vrouwen, zoals in de VS tegen het recht op abortus, maar ook door strijd die door vrouwen wordt gevoerd en die een steeds meer revolutionair karakter krijgt, zoals in Iran. Terwijl de Verenigde Naties ons vertellen dat het met de crisissen nog twee eeuwen (dus drie eeuwen) zal duren om op papier gelijkheid te bereiken, gaan we in België, net als elders, een nieuwe periode tegemoet waarin de sociale strijd toeneemt.

Met Campagne ROSA strijden we tegen seksisme, de LGBTQIA+-fobie en racisme, die diep geworteld zitten in het kapitalistisch systeem. Gelijkheid is onmogelijk te bereiken in een wereld waarin een handvol rijken een beleid opleggen dat gericht is op hun belangen die haaks staan op die van de overgrote meerderheid van de bevolking.

Laten we solidair zijn met de revolutionaire strijd die vrouwen in Iran zijn begonnen na de moord op Zhina (Mahsa) Amini. Laten we achter de Amerikanen staan die zich verzetten tegen de aanvallen op abortusrechten en LGBTQIA+ personen. Geen enkele sociale verovering is blijvend in het kapitalistisch systeem. Uitbuiting en onderdrukking, vooral op basis van gender, vormen de kern van het DNA van het kapitalistisch systeem. Ook in België moet de strijd voor vrouwen- en LGBTQIA+-rechten doorgaan. Je kunt nog steeds uit een klas worden gezet of niet worden aanvaard vanwege de manier waarop je je kleedt. We leven nog steeds in een samenleving die de sociale uitkeringen beperkt en ook de loonkloof is nog steeds verankerd in de maatschappij. De energiecrisis treft mensen met de laagste inkomens het hardst en vooral alleenstaande moeders die moeten kiezen tussen het voeden en verzorgen van hun kinderen worden hierdoor getroffen.

Campagne ROSA wil proactief zijn. De afgelopen weken hebben wij deelgenomen aan elke solidariteitsdemonstratie met de strijd in Iran en het initiatief genomen voor een reeks andere. Wij hebben solidariteitspikettochten georganiseerd tijdens de algemene staking op 9 november. De afgelopen maanden hebben wij “mijn lichaam, mijn keuze”-campagnes geleid als reactie op de aanvallen op abortusrechten. Deze zomer hebben we ook “Pride is a Protest”-campagnes georganiseerd tegen onder meer de wachtlijsten voor de toegang tot sociale voorzieningen waarmee met name transgenderpersonen te maken hebben. Op 8 maart, enkele dagen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, zijn we begonnen met acties tegen seksisme en oorlog. We hielden ook een groot aantal lokale bijeenkomsten, een nationale conferentie en een zomerkamp om te bespreken welke eisen en methoden we moeten verdedigen, waarbij we lessen trokken uit de strijd in het verleden, … en om samen te debatteren over wat we onder socialistisch feminisme verstaan. Maar deze bijeenkomsten en vooral deze strijd kunnen niet worden gevoerd zonder financiële steun!

Neem samen met Campagne ROSA deel aan de nationale betoging tegen geweld op vrouwen en LGBTQIA+-personen. Meer info LINK

Eén wedstrijd = 10 winnaars & steun voor de strijd tegen seksisme

Hier volgen enkele voorbeelden van bedragen die overeenkomen met de kosten voor de productie en aankoop van materiaal om Campagne ROSA in staat te stellen acties te voeren: 10 € = 120 pamfletten, 25 € = 200 stickers, 60 € = 200 posters in kleur, 80 € = 5 vlaggen, 120 € = 1 spandoek, 175 € = 1.500 pamfletten, 250 € = 3 megafoons, 550 € = 1 tent.

Koop (een) ticket(s) van een lid van Campagne ROSA of via het online formulier (ticketnummers worden per e-mail verzonden nadat de betaling is ontvangen).

 • 1 ticket = €10
 • 5 gekochte tickets = 1 ticket gratis

Rekeningnummer Campagne ROSA: BE54 5230 8095 8497 (BIC: TRIO BE BB).

De trekking zal plaatsvinden op 15 januari 2023 om 17.00 uur. Je kunt de trekking live volgen via Facebook of YouTube. De lijst met winnende nummers zal hier worden gepubliceerd en de winnaars zullen per e-mail worden gecontacteerd om hun prijs in ontvangst te nemen.

 • Eerste prijs = 2 nachten halfpension voor 2 in een 3-sterren kuurhotel.
 • Tweede prijs = Een zweefvlucht in Tienen
 • Derde prijs = een massage van een uur
 • en 7 andere prijzen!

Wij nodigen al onze leden en supporters uit om niet alleen kaartjes te kopen, maar ook om ze te verkopen aan hun vrienden, kennissen en familie. Neem hiervoor contact met ons op! contact@CampagneROSA.be

Bedankt aan iedereen voor jullie deelname

We hebben 670 ticketten verkocht.

 • #1: 2419 – Geert en Liesbeth 2 nachten in een charmante kamer in Houffalize, 2 keer ontbijt met bubbels, een driegangenmaaltijd, toegang tot de wellness
 • #2: 2699 – ACOD Spoor een zweefvlucht in Tienen
 • #3: 2298 – Dennis De Meyer nog een zweefvlucht in Tienen
 • #4: 2481 – Eveline Vernest een massagesessie van één uur
 • #5: 2528 – Vasilaki Dimitriadis een mand met 20 Nederlandse bieren
 • #6: 2675 – contact van Wouter Gysen MyLum, streaming service voor klassieke/artistieke films
 • #7: 1333 – simon_schut cadeaubon van €25 in boekenwinkel @De Witte Zee
 • #8: 2531 – Vasilaki Dimitriadis cadeaubon van €25 in boekenwinkel @De Witte Zee
 • #9: 2316 – Bob Iversen pakket aangeboden door Steunpunt Antifascisme
 • #10: 993 – gnikitina cadeaubon voor ROSA merchandise


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.