Wil jij strijden voor een betere wereld? Dan is deze conferentie iets voor jou!

LET’S TALK (ABOUT) REVOLUTION! Het zullen geen academische discussies zijn, maar een uitwisselen van ervaringen en ideeën om de strijd zo doeltreffend mogelijk te kunnen voeren. We laten er activisten aan het woord die een reële rol spelen in het uitbouwen van verzetsbewegingen in België, maar ook in Rusland, Ierland en Brazilië. 

Zaterdag 28 maart, van 10 tot 19u, Brussel.

Dag van discussie en debat met onder andere :

  • Suzanne Wrack, feministe en sportjournaliste bij The Guardian,
  • en activistes uit Rusland, Ierland en België die een rol spelen in de strijd tegen alle vormen van discriminatie (seksisme, racisme, LGBTQI+fobie).

De socialistisch-feministische Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal beleid) en de antikapitalistische jongerenorganisatie Actief Linkse Studenten & Scholieren (ALS) slaan de handen ineen voor een unieke conferentie op zaterdag 28 maart.

Ben jij ook verontwaardigd  over het gebrek aan actie tegenover de klimaatproblematiek vanwege de gevestigde politici ? Ze negeren gewoon de enorme klimaatbeweging ! Word je ook kwaad wanneer je ziet hoe rechtse populisten racisme, seksisme, LGBTQI+fobie zaaien ? Waarom lijkt het alsof oorlog en armoede onvermijdelijk zijn ? Op deze conferentie willen we onze antwoorden op deze vragen uiteenzetten en verder uitwerken. Want net als jij, willen wij vechten tegen ongelijkheid, oorlog, discriminatie en de vernietiging van onze planeet en van de mensen en dieren die erop leven. Maar om dat te doen, moeten we proberen te begrijpen waar het vandaan komt.

Het kapitalisme moet op de schop. De machthebbers in het huidige systeem, de kapitalisten en hun politieke vertegenwoordigers, zullen nooit aanvaarden dat hun rijkdom wordt opgeëist om in de behoeften van de volledige bevolking te voorzien. Integendeel, hun winsthonger legt besparingen op en veroorzaakt ongeziene ecologische catastrofes zoals de branden in Australië en het Amazonewoud. En wat met hun oorlogen voor olie en prestige ? De rijke elite schrikt er niet voor terug om op de meest brutale wijze mogelijk hun winsten veilig te stellen.

Op 28 maart nodigen we een reeks internationale en nationale sprekers uit die de revolutionaire bewegingen in de wereld zullen toelichten. Het zullen geen academische discussies zijn, maar een uitwisselen van ervaringen en ideeën om de strijd zo doeltreffend mogelijk te kunnen voeren. We laten er activisten aan het woord die een reële rol spelen in het uitbouwen van verzetsbewegingen in België, maar ook in Rusland, Ierland en Brazilië.

Weiger jij ook de logica van het systeem? Wil jij ook actief meebouwen aan strijdbewegingen en de wereld veranderen?

Mis dan zeker onze conferentie niet!

Praktisch:

  • Zaterdag 28 maart, van 10 tot 19u.
  • In Randstad, 45 Hovenierstraat, 1080 Brussel.
  • Kinderopvang is voorzien.
  • Toegang: 5 euro in voorverkoop (8 euro ter plaatse, 10 euro steunprijs)
  • Inschrijven: contact@campagnerosa.be

Facebook-evenement


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.