8 maart – Mars Tegen Seksisme 2019 !

Op Straat Tegen Seksisme, Discriminatie En Een Asociaal Beleid !

Van #Metoo naar #Wefightback

Ierland, Spanje, Argentinië, de Verenigde Staten, …. hebben op ongekende schaal bewegingen gezien voor het recht op abortus, tegen verkrachtingscultuur en tegen seksisme op de werkvloer. Ook in
België hebben we grote mobilisaties nodig om echte vooruitgang te boeken in de emancipatie van vrouwen.

Vrouwenlichamen worden overal gebruikt als verkoopinstrument, als middel om de bedrijfswinsten te maximaliseren. Deze overduidelijke aanwezigheid van de “vrouw als object” stimuleert de
ontwikkeling van stereotypen, die verkrachtingscultuur, intimidatie en gender- en LGBTQI+fobisch geweld helpen voeden.

Nog steeds is het moeilijk om ongepaste situaties op het werk te melden. Wat kan je doen als je bang bent om uw baan te verliezen? Lage inkomens maken ons ook financieel meer afhankelijk en daardoor kwetsbaarder voor huiselijk geweld. Vrouwen zonder papieren lopen risico op nog meer extreme uitbuiting en geweld.

Besparingen in de openbare diensten verhogen de druk op huishoudelijk werk, vooral voor vrouwen. Besparingen vormen een bedreiging voor de toegang tot correcte seksuele opvoeding, anticonceptie
en mogelijk tot abortus. De rechtse partijen weigerden om van abortus een concreet recht te maken!

Vrouwenbewegingen moeten zich aansluiten bij vakbondsmobilisaties en er hun verschillende thema’s verdedigen. We mogen ons niet laten verdelen! Het zijn niet de mannen die te veel verdienen, noch de immigranten die de schatkist leegmaken. Gelijkheid is ver te zoeken in een samenleving waarin de rijkste 1% meer rijkdom bezit dan de rest van de bevolking !

Wij willen degelijk loon voor degelijk werk! Door…

  • Voor een minimumloon van 14€/uur, een studentensalaris dat de studiekosten dekt en een pensioen van minstens 1500€/maand!
  • Stop de objectivering van vrouwenlichamen om de winst te verhogen. Prostitutie is geen oplossing om studies te financiering.
  • Stop verkrachtingscultuur. Voor het recht om je te kleden zoals je wilt.
  • Voor seksuele opvoeding die ingaat op de onderlinge toestemming, geslacht, seksuele geaardheid,…….
  • Voor het volledige recht op abortus en toegankelijke anticonceptie. Voor een openbare herfinanciering van abortuscentra en gezondheidszorg.
  • Solidariteit met vrouwen zonder papieren. Voor een regularisatie van iedereen.
  • Voor een individualisering van sociale uitkeringen en een herwaardering ervan tot boven de armoedegrens.
  • Voor de 30-urige werkweek, zonder verlies van loon en met een bijkomende aanwervingen om zo werk, gezinsleven en vrije tijd te combineren.
  • Voor een radicaal openbaar investeringsplan voor sociale huisvesting, crèches, scholen, kwaliteitsvol openbaar vervoer.
  • De emancipatie van vrouwen vereist een samenleving die gebaseerd is op het bevredigen van debehoeften van iedereen, voor een socialistische samenleving !

 


Help ons deze mars door heel België te organiseren:

Om samen naar de Mars tegen seksisme in Brussel te gaan, afspraak om 16u aan Centraal Station Antwerpen of 17u Centraal Station Brussel !!!!

FB Event Vrouwen Wereld Mars  
FB Event ROSA Brussel 

Voor de mensen die kunnen niet naar Brussel gaan is er ook een festival in Antwerpen (georganiseerd door Collecti.e.f 8 maars) 

FB Event

Mars tegen seksisme 2019 – Gent

FB Event

Mars Tegen Seksisme – Kortrijk

FB Event

Vanuit Brugge naar de Gentse Mars tegen Seksisme -8 Maart

FB Event

Vanuit Brugge naar de Kortrijkse Mars tegen Seksisme

FB Event

Help ons dit project te financieren (ROSA-rekening: BE54 5230 8095 8497)

Hier

Word lid van de ROSA-campagne!

Hier 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.