Stop seksisme en maak het bespreekbaar op school !

De ROSA scholieren namen het initiatief voor campagnes om ook op de scholen te strijden tegen seksisme.

Op Voskenslaan, Sint-Lucas, Ottogracht, Wingerd en Wispelberg hebben we al successen geboekt! Maar hier willen we het niet bij houden!

Wil je zelf ook strijden tegen seksisme op jouw school? Contacteer ons!

Volgens een Sensoa-enquête uit 2011 krijgt 1 op 3 Belgische leerlingen te maken met seksuele intimidatie op school, werd 1 op 10 minderjarige vrouwen reeds slachtoffer van verkrachting of poging tot verkrachting en kan slecht één derde daarvan er met iemand over praten. De moedige getuigenissen van de #metoo campagne bevestigden nogmaals dat seksisme diep ingebakken zit in onze samenleving.

Scholieren solidair met personeel, samen tegen seksisme en besparingen!
Overvolle klassen en overwerkte leerkrachten beperken de sociale controle die wordt uitgeoefend, beperken de individuele begeleiding die ruimte zou geven aan jongeren om over dit soort onderwerpen te praten. In zowel 2015 als 2016 verminderden de werkingsmiddelen in het secundair onderwijs met 4,5%. Om mee te bouwen aan een veiligere openbare ruimte zijn er meer middelen nodig voor onderwijs. Toch kan de school ook stappen ondernemen die de strijd tegen seksisme mee ondersteunen.

Wij eisen:

  • Te kunnen dragen wat wij willen zonder daarbij lastig gevallen te worden!
  • Gratis maandverbanden en tampons in iedere WC!
  • Degelijke lessen seksuele voorlichting die niet alleen gericht zijn op heteroseksualiteit, die verder gaan dan biologie, waarin wordt ingegaan op seksisme, wederzijdse toestemming, het verschil gender en geslacht,…

Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.