[#BlackLivesMatter] Fight Racism with Solidarity. Get Organised !

« You can't have capitalism without racism » Malcom X.

#Justiceforgeorgefloyd, de reusachtige uitbarsting van woede op aangeven van zwarte jongeren, overspoelt de wereld. In alle staten van de VS komen honderdduizenden op straat na de zoveelste racistische moord. Er is veel solidariteit in de samenleving: van het verplegend personeel tot buschauffeurs die weigerden om opgepakte actievoerders te vervoeren. Er waren massabetogingen in Parijs, Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, Brazilië, Wenen …

Dit is een historische massabeweging tegen het structurele racisme en politiegeweld maar ook tegen de sociale miserie, de werkloosheid, de armoede; kortom, tegen de uitzichtloosheid onder het kapitalisme. Malcolm X zei: “You can’t have capitalism without racism”. Hij legde uit dat het kapitalistische systeem gebaseerd is op uitbuiting en discriminatie. De kapitalisten en hun politici zijn bang dat we ons zouden verenigen om te strijden tegen ongelijkheid. Daarom verdelen ze ons en zetten ze ons tegen elkaar op, op basis van huidskleur, afkomst en gender …

In België is racisme ook een dagelijkse realiteit. De discriminatie op de arbeidsmarkt, op de werkvloer, op de huurmarkt. Aanhoudingen door de politie op basis van huidskleur, intimidatie, pesterijen en racistisch politiegeweld. Ook in België leidt dit politiegeweld tot moord. We eisen ook gerechtigheid voor Semira, Mawda, Mehdi, Adil en vele anderen die het slachtoffer zijn van racisme en repressie. Sociale problemen vereisen sociale oplossingen: geen politierepressie, maar massale publieke investeringen voor onderwijs, gezondheidszorg en degelijke jobs. Laat de rijken de crisis betalen!

We kunnen racisme bestrijden met solidariteit door ons te organiseren! Solidariteit tussen alle verschillende onderdrukte gemeenschappen in deze kapitalistische maatschappij. Solidariteit tussen alle werkenden en werklozen, ongeacht hun afkomst, die samen strijden voor echte jobs en degelijke lonen. Als we in eenheid strijden kunnen we dit systeem van uitbuiting, racisme en imperialisme bestrijden en daarmee de wortel van racisme wegnemen.

  • Geen straffeloosheid voor de moordenaars van George Floyd.
  • Stop het racisme en het politiegeweld.
  • Stop de verdeel- en heersstrategie van de regering en de kapitalistische partijen.
  • Samen strijden voor degelijke jobs, een minimumloon van €14/u & betaalbare huisvesting.
  • “Geen kapitalisme zonder racisme.” We moeten strijden tegen het kapitalistische systeem van economische uitbuiting.
  • Voor een socialistische maatschappij, zonder gulzige miljardairs, gebaseerd op het gemeenschappelijke bezit van de rijkdom. Een maatschappij die niet hoeft te verdelen om te kunnen heersen. Een maatschappij zonder uitbuiting en discriminatie.

Online MEETING –  De revolutionaire erfenis van Malcolm X

Woensddag 10/06 – 19:30 – ZOOM – https://us02web.zoom.us/j/85136231105

Malcolm X is nog steeds een indrukwekkend figuur uit de revolutionaire geschiedenis van de 20e eeuw: We spreken over de erfenis die hij naliet.

Campagne ROSA

Campagne ROSA staat voor Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal beleid. Organiseer je samen met ons tegen alle vormen van onderdrukking!

Actie #JusticeForGeorgeFloyd geïnitieerd door de Campagne ROSA op maandag 1 juni 2020 in Gent, België.

Kom naar ons zomerkamp !

Van 1 juli tot 6 juli. Een week politieke discussies over marxisme en socialisme.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.