7 – 13 juli – Zomerkamp 2023 – Let’s talk about revolution

Klimaatstrijd – Sociale strijd – Antiracisme – Antifascisme – Socialistisch feminisme – Pride is a Protest – Antikapitalisme - Socialisme. Reserveer nu uw plaats.

  • Schrijf je in
  • Domein Heideven, Heidestraat 1 3990 Kleine-Brogel

De planeet staat in brand. Elke dag worden in Oekraïne tienduizenden granaten afgevuurd. In Oost-Congo woedt een oorlog die al meer dan 200.000 mensen op de vlucht joeg. Terwijl één op de tien mensen wereldwijd honger lijdt, blijft de ongelijkheid toenemen. Ook in België: de rijkste 1% Belgen bezitten evenveel als de 74% minst rijken. Het kapitalisme bedreigt onze levensstandaard en het menselijk leven op de planeet. Hoog tijd voor verandering!

Opkomen tegen ongelijkheid, onderdrukking, imperialisme en de uitbuiting van mens en natuur doen we best door te strijden tegen het kapitalisme, het systeem dat aan de basis ligt van deze crisissen. Daar tegenover plaatsen we een socialistisch antwoord: een samenleving waarin de rijkdom en de technologische mogelijkheden in dienst van de volledige bevolking staan, zodat de voedingsbodem voor ongelijkheid en onderdrukking verdwijnt. Een samenleving waarin de werkende klasse de controle en het democratisch bezit over de productiemiddelen heeft. Dat is het waard om voor te vechten!

Om de wereld te veranderen, moet je haar begrijpen.

Dat is het doel van dit zomerkamp: uitgebreid bespreken waarom het kapitalisme faalt en hoe we een degelijk socialistisch alternatief kunnen bekomen. Tijdens het kamp kan je kiezen uit 100 workshops, meetings en groepsdiscussies die doorgaan in het Nederlands, Frans en Engels. Naast het hoofdprogramma zijn ook sport, spel en culturele activiteiten gepland. Elk jaar nemen tientallen internationale activisten deel, waaronder leden van International Socialist Alternative (ISA) en ROSA International. Vorig jaar waren we met 170 op het kamp. Bereid je dus voor op een week vol unieke ontmoetingen!

Op het programma staat een mix van actuele thema’s (strijd tegen transfobie, protest van supermarktpersoneel, oorlog in Oekraïne, klimaat, onderwijs, antifascisme …), theoretische vorming (ABC’s van het marxisme, de kwestie van nationalisatie, programma voor socialistische maatschappijverandering), historische terugblikken en praktische uitwisselingen (hoe organiseer je een ROSA-groep, activisme op sociale netwerken, campagne voeren met ons materiaal …).

Iedereen is welkom op het kamp vanaf 16u op vrijdag 7 juli tot en met donderdagochtend 13 juli. Wie geen hele week kan vrijmaken kan één of meerdere dagen komen. Overnachten kan in een slaapzaal of op de camping @Domein Heideven in Peer (Het kamphuis). Elke dag worden drie maaltijden voorzien (vlees, vegan, veggie, halal, …) en een tussendoortje, koffie, thee en water. Dit alles is in de prijs ingerekend. Daarnaast is er een bar met democratische prijzen. Tijdens het kamp wordt kinderopvang en -animatie voorzien.

De voorverkoopprijs voor het hele kamp is 160 euro, 100 euro sociaal tarief (tot 15 mei). Betaling op rekeningnr PSL/LSP BE86 5230 8092 4650 met vermelding “kamp2023 + naam”.

Reserveer nu uw plaats

Facebook evenement

Betaling op rekeningnr PSL/LSP BE86 5230 8092 4650 met vermelding “kamp2023 + naam”.

Programma

Hieronder het programma. Dit kan nog licht gewijzigd worden.

 

 

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.