Eindejaarswedstrijd. Steun Campagne ROSA en maak kans op een mooie prijs!

Eind vorig jaar hield Campagne ROSA voor het eerst een eindejaarswedstrijd: we verkochten tickets met een prijsvraag en op het einde werden enkele prijzen uitgeloot. Het werd een groot succes: we haalden 6000 euro op, wat ons enorm heeft geholpen om onze acties te organiseren in 2021.

>> >> Formulier om online ticket(s) te kopen

De Covid-19-pandemie heeft alle vormen van onderdrukking in de samenleving erger gemaakt.

Het voorbije jaar werd gekenmerkt door een groeiende opstand tegen seksistisch geweld en de verkrachtingscultuur. Campagne ROSA heeft deze strijd pro-actief gevoerd met een socialistisch feministische aanpak: tegen het asociaal beleid en besparingen, voor massale publieke investeringen in zorg en de sociale sector met voldoende plaatsen in opvangcentra, voor een minimumloon van 2300 euro per maand (14 euro per uur), voor het individualiseren van de sociale uitkeringen en het optrekken ervan tot boven de armoedegrens, voor een minimumpensioen van 1500 euro netto per maand, voor een aantal sociale woningen dat beantwoordt aan de behoeften.

Ook dit jaar organiseren we een wedstrijd om onze werking te financieren.

De hoofdprijs is twee nachten voor twee personen in een driesterrenhotel met spa! Er zijn daarnaast negen andere prijzen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het ingezamelde geld Campagne ROSA zal helpen om in 2022 nog meer van zich te laten horen en verder te bouwen.

Een ticket voor de wedstrijd kost 10 euro. Aarzel niet om er meerdere te kopen: wie vijf tickets koopt, krijgt er één extra.

Wat zullen we met de opbrengst doen? Hieronder enkele voorbeelden van bedragen die overeenkomen met de kosten van productie en aankoop van materiaal om met Campagne ROSA actie te kunnen voeren.

 • €10: 150 pamfletten
 • €20: 200 stickers
 • €50: 200 kleurenposters
 • €80: 6 vlaggen
 • €100: 1 spandoek
 • €150: 1.500 pamfletten van 4 pagina’s A4
 • 250 € 3 megafoons
 • 500 € 1 tent

Om deel te nemen, neem contact op met één van onze activisten, of vul het online formulier in of neem contact met ons op via contact@CampagneROSA.be. Je moet eerst een vraag beantwoorden: “De hoeveelste COP was deze in Glasgow?” Daarna moet je enkele gegevens achterlaten: naam en email. Tot 15 januari kan je een ticket kopen. Je kan betalen op de rekening van Campagne ROSA: BE54 5230 8095 8497.

We vragen onze leden, sympathisanten en lezers om niet alleen een ticket te kopen en zelf deel te nemen, maar ook om hun vrienden en familie aan te spreken. Of om hen een ticket cadeau te doen.

De trekking vindt plaats op zondag 16 januari.

Het zal online worden uitgezonden. Als de gezondheidstoestand het toelaat, zullen we leden en sympathisanten uitnodigen om de trekking fysiek te volgen en nadien samen het glas te heffen op een 2022 van strijd tegen alle vormen van onderdrukking, seksisme en asociaal beleid!

10 prijzen te winnen!

 1. Twee nachten halfpension in een hotel met spa voor 2 personen –> 1924 Jolan C.
 2. Een vlucht in een zweefvliegtuig in Tienen –> 2508 Rik L.
 3. Een mand met 20 Nederlandse bieren –> 516 Dirk L.
 4. Een cadeaubon twv €50 bij de boekenwinkel De Witte Zee – Oostende https://www.facebook.com/dewittezee/ –> 2694 Christine M.
 5. Een mand gevuld met Brusselse specialiteiten –> 2542 Cathy S.
 6. Een cadeaubon twv €50 van een Brusselse patisserie Mooky https://www.facebook.com/mookybxl –> 1731 Julie K.
 7. Een mand gevuld met Naamse specialiteiten –> 1377 Isabel V.
 8. Pakket aangeboden door Steunpunt Antifascisme: een Engelstalig boek over fascisme geschreven door Daniel Guérin + 10 Rode Driehoek speldjes. –> 2684 Tine P.
 9. Een cadeaubon twv €50 voor ROSA merch en brochures of een selectie boeken op marxisme.be  –> 2526 Sanne C.
 10. Een cadeaubon twv €50 voor ROSA merch en brochures of een selectie boeken op marxisme.be –> 258 Wendy B.

Help de ROSA Campagne haar rol verder te spelen !

We halen een groot deel van onze middelen op tijdens campagnes op straat en bij acties. De gezondheidssituatie maakt dat een aantal van deze activiteiten niet kan doorgaan. Het betekent dat onze fondsenwerving opnieuw in gevaar komt, wat uiteraard gevolgen heeft voor onze werking.

Zoals je wellicht weet, krijgen wij geen subsidies. We beschikken evenmin over rijke sponsors. We zijn volledig afhankelijk van de financiële steun die we ophalen onder werkenden en jongeren en door middel van sociale activiteiten. Op een ogenblik dat de samenleving opnieuw deels op slot gaan, kunnen we alleen rekenen op onze leden en sympathisanten.

 

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.