€700 GAS-boete voor protest tegen dodelijk racisme?

Help ons met de repressieve GAS-boetes! Dit heeft niets te maken met het naleven van coronamaatregelen, maar met repressie tegen legitiem protest. Burgemeester De Clercq creëert hiermee een precedent om sociaal protest in Gent repressief af te schrikken. Dat zou hem goed kunnen uitkomen wanneer hij besparingen zou willen doorvoeren.

Help ons met de repressieve GAS-boetes !

Campagne ROSA, Blokbuster en Actief Linkse Studenten & Scholieren organiseerden een schitterende solidariteitsactie tegen politiegeweld en racisme in de V.S. en België. We hadden alle voorbereidingen getroffen om de actie coronaveilig te laten verlopen en de veiligheid van alle deelnemers te garanderen. De meer dan 500 aanwezigen waren veiliger op het Sint-Pietersplein dan in hun lokale supermarkt.

Mathias De Clercq en zijn stadsbestuur besloten de organisatoren toch GAS-boetes te geven. Hoewel het even kan duren voor we die in de bus krijgen, zullen we er minstens twee krijgen. Die kunnen elk oplopen tot 350 euro. Dit heeft niets te maken met het naleven van coronamaatregelen, maar met repressie tegen legitiem protest. Ook in coronatijden behouden mensen het recht op protest, zie de acties van verpleegkundigen tegen premier Wilmès. Burgemeester De Clercq creëert hiermee een precedent om sociaal protest in Gent repressief af te schrikken. Dat zou hem goed kunnen uitkomen wanneer hij besparingen zou willen doorvoeren.

€700 is niet niks voor een organisatie die zonder subsidies en dus beperkte middelen werkt. We zullen de boetes dan ook aanvechten, maar van de uitkomst zijn we niet zeker. Steun jij ons solidariteitsfonds? Met dit fonds willen we deze en toekomstige boetes aanvechten of het hoofd bieden. Zo kunnen we ons financieel onafhankelijk, zonder subsidies of sponsoring, blijven verzetten tegen elke vorm van discriminatie en het kapitalistisch systeem dat erachter schuilgaat.

Elke gift, €5, €10, €20, €50 of meer, afhankelijk van je eigen situatie, is meer dan welkom. Storten kan op: BE54 5230 8095 8497 (BIC: TRIOBEBB)


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.