Laten we de strijd voor echte verandering voortzetten!

📍 Afgelopen donderdag kwamen in Elsene (Brussel) bijna 2000 mensen in actie om slachtoffers van aanranding en verkrachting te steunen, om geloofd en serieus genomen te worden.

➡️ Aanstaande donderdag om 18.30 uur zal ter gelegenheid van de Gemeenteraad een nieuwe actie plaatsvinden om daden te eisen die verder gaan dan mooie woorden.

😡 17 klachten van verkrachting en aanranding in bars in Elsene voordat een onderzoek werd ingesteld, de zelfmoord van een tiener die op een wachtlijst werd geplaatst toen zij om hulp vroeg na een groepsverkrachting, deze gevallen zijn helaas geen uitzondering. Er komen massaal getuigenissen binnen van aanrandingen en van een schrijnend gebrek aan ondersteunende structuren. Wederzijdse instemming opnemen in het wetboek van strafrecht, zoals gepland in een hervormingsproject, is goed, maar zonder een strijdbeweging en zonder voldoende financiële middelen zal het geen effect hebben op ons dagelijks leven. Voor voldoende overheidsmiddelen voor toegankelijke en kwalitatief hoogstaande fysieke, fysiologische, sociale en justitiële slachtofferhulp diensten.

✅ Voor een massale publieke herfinanciering van het rechtssysteem. zodat 70% van de klachten over seksueel geweld niet langer wordt afgewezen wegens gebrek aan middelen; zodat daders passende opvolging krijgen, zodat zij niet langer een gevaar voor de gemeenschap vormen De feministische bewegingen van de laatste jaren vormen de basis voor een bewustzijnsverandering.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.