[2/10] WE ARE BELGIUM TOO: Nationale Betoging/Manifestation Nationale

📍 Meer dan een jaar geleden, augustus 2020, voerden vrouwen zonder papieren actie voor de Financiëntoren. Zij vroegen waardigheid, gelijke rechten voor hen en hun kinderen en de mogelijkheid om op een legale manier aan onze economie deel te nemen. Sindsdien hebben mensen zonder papieren onophoudelijk actie gevoerd, en zijn na doodlopende gesprekken met dove […]

📍 Meer dan een jaar geleden, augustus 2020, voerden vrouwen zonder papieren actie voor de Financiëntoren. Zij vroegen waardigheid, gelijke rechten voor hen en hun kinderen en de mogelijkheid om op een legale manier aan onze economie deel te nemen. Sindsdien hebben mensen zonder papieren onophoudelijk actie gevoerd, en zijn na doodlopende gesprekken met dove politici, er enkele honderden overgegaan tot een hongerstaking, met gevaar voor eigen leven.

📍 De actie die de onmenselijke situatie van mensen zonder papieren in België en het ontbreken van een wetgeving met duidelijke criteria voor regularisering, aankloeg, lokte nationaal en internationaal heel wat verontwaardiging uit. Intussen is er nog steeds geen oplossing vanuit de overheid voorgesteld. De hongerstakers wachten op het antwoord op hun ingediende dossiers, zonder ook maar enige duidelijkheid gezien het blijvend ontbreken van criteria.

😡 De meer dan honderdduizend mensen zonder papieren blijven in België slachtoffer van dagelijkse uitbuiting. Vrouwen zonder papieren blijven gedwongen ondergronds te werken, wat hun kwetsbaarheid voor naast economisch ook seksueel geweld, uiteraard enkel maar vergroot.

✊ Het straffeloos blijven uitbuiten van mensen zonder papieren zet druk op de strijd voor een degelijk minimumloon van €14/uur, degelijke en veilige arbeidsomstandigheden, pensioenen, sociale zekerheid etc.

➡ Het is tijd de strijd opnieuw op straat te voeren en uit het isolement van de bezettingen te halen. Campagne ROSA mobiliseert mee naar de nationale betoging in solidariteit met werkenden zonder papieren!

📅 Afspraak : 14u Noord Station Brussel

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.