#ilgiornodopo

😔 De volgende dag ging ik naar school, de volgende dag ging ik naar de bioscoop ...

😠 De afgelopen weken reageren #vrouwen in #Italië op alle netwerken met de hashtag #ilgiornodopo (#thefollowingday) op de recente video van Beppe Grillo (initiatiefnemer en leider van de 5-Sterrenbeweging) die zijn zoon verdedigt tegen beschuldigingen van verkrachting door te zeggen dat het slachtoffer de volgende dag is gaan surfen en pas na 8 dagen een klacht heeft ingediend.

(Video) : https://www.youtube.com/watch?v=QXwS61gljnY

📍 Alsof dat de beschuldigingen zou ontkrachten en verkrachtingsslachtoffers zou vertellen wat de ‘juiste’ of ‘verkeerde’ houding moet zijn…

🔗 bron : https://www.facebook.com/scarpa.tania/posts/10222537471899285

👉 Zoals journaliste Giulia Blasi schreef op #Valigiablu : “Wanneer we ons afvragen waarom het zo moeilijk is om over seksueel misbruik in Italië te praten, laten we dan het volgende in gedachten houden: dat de leider van een politieke partij kan proberen zich te mengen in de rechtszaak tegen zijn zoon en de vrouw die hem aanklaagt verbaal kan mishandelen, zonder dat dit onmiddellijk gevolgen heeft, alleen voor de partij zelf om zich hiervan te distantiëren en hem te dwingen af te treden (“aftreden” zou onmogelijk zijn, gezien de vloeibare aard van Grillo’s rol, die technisch gezien een privé-burger blijft).

📢 Het leven, de veiligheid en de lichamelijke integriteit van vrouwen zijn van weinig belang in het licht van de noodzaak om een rustig leven te leiden”. 🔗 (artikel in Italiaans) : https://www.valigiablu.it/video-grillo-stupro/

✊ De #CampagneRosa strijdt tegen de verkrachtingscultuur en de schuldgevoelens van slachtoffers van geweld en verkrachting! Het is niet aan de slachtoffers om zich te verontschuldigen of te verantwoorden! Laten we vechten tegen dit systeem dat verdeeldheid zaait en voedt, zodat een minderheid rijk wordt op de rug van de meerderheid van de bevolking.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.