LESBIAN VISIBILITY DAY !

📍 Vandaag, 26 april, is het Lesbian Visibility Day. Was je niet op de hoogte van het bestaan van deze dag? Wel, je bent zeker niet alleen!

We merken dat de bekendheid van deze dag nog steeds ondermaats is, wat kadert binnen het bredere patroon van de onzichtbaarheid van de LGBTQI+ gemeenschap en lesbiennes, biseksuelen etc. in het bijzonder, in onze samenleving.

👉 Het is belangrijk deze dag aan te grijpen om hier verandering in te brengen en de verhalen van wie niet aan de heteronorm voldoet, naar buiten te brengen. Het is echter eveneens cruciaal om niet alleen de identiteit, maar ook de problemen van deze groep te belichten en zichtbaar te maken. Lesbiennes zijn, net als alle groepen binnen de LGBTQI+ gemeenschap, niet alleen al te vaak onzichtbaar in de media, in het onderwijs etc., ze zijn ook slachtoffers van geweld (op straat, op school, op het werk…), van discriminatie (op de arbeidsmarkt, i.v.m. huisvestiging)…

Een dag als Lesbian Visibility Day, vormt de ideale gelegenheid om de discussie op te werpen over hoe we tot een reële verbetering van het welzijn van lesbiennes en de LGBTQI+ gemeenschap kunnen komen.

Maak de LGBTQI+ GEMEENSCHAP zichtbaar, maak hun PROBLEMEN zichtbaar, maak de OORZAAK van hun problemen zichtbaar en maak een REËLE OPLOSSING voor hun problemen zichtbaar!

De periode voor de Covid crisis kende enorme besparingen: op onderwijs, op de zorgsector, op openbare en sociale diensten, allemaal zaken die cruciaal zijn voor het welzijn van de LGBTQI+ gemeenschap (en de gemeenschap in het algemeen). Covid19, als sanitaire en economische crisis, verhoogt spanningen in de samenleving, met meer onveiligheid, geweld en discriminatie tot gevolg, zeker gericht op ‘minderheids’groepen.

Vandaar roepen we met Campagne ROSA op voor massale investeringen in onderwijs, in kwalitatieve en betaalbare huisvestigingen, in sociale en openbare diensten etc.. Dit is mogelijk! We willen een samenleving waarin de winsten die geproduceerd worden door de bevolking, opnieuw geïnvesteerd worden in het welzijn van deze bevolking, en niet verdwijnen naar belastingparadijzen en in de zakken van de grote bedrijven!

🏳️‍🌈 Daarom organiseren we met Campagne ROSA binnenkort Pride is a Protest – acties, in Gent en Brugge. Onze strijd gaat door! PRIDE IS A PROTEST! 🏳️‍🌈


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.