ROSA Gent meeting: waarom socialistisch feminisme?

We nodigen Aisha Paulis uit om het te hebben over de strijd tegen seksisme en die voor een 14 euro minimumloon. Ze nam zelf mee initiatief voor de Campagne ROSA en is al lang een fervente feministe. Aisha leidt de discussie in, waarna er ruimschoots tijd is voor vragen, opmerkingen of eigen toevoegingen aan de discussie! Afspraak om 19u30, 10 december in de Irish Pub!

Op 4 december namen we met Campagne ROSA het initiatief voor een antifascistische actie tegen een meeting van de extreemrechtse studentenvereniging KVHV. Op die meeting kwam Jeff Hoeyberghs spreken. Vlak na het uitbarsten van de #MeToo beweging zei hij hierover “vrouwen zouden verdorie blij moeten zijn met de aandacht die ze krijgen van mannen” en “vrouwen zouden beter hun vrouwelijkheid uitspelen om positieve dingen te doen, zoals hun mannen tevreden stellen”. Deze degoutante opmerkingen worden door extreemrechts gemaakt in een context dat seksueel geweld een dagdagelijks probleem is. In 2017 werden zo nog 87.000 vrouwen vermoord, 58% van hen door een partner of familielid. Seksisme lijkt nog steeds ingebakken in de samenleving. Gelijkheid tussen man & vrouw staat toch al jarenlang in de wet? Wat kan hier een oplossing voor zijn?

Met Campagne ROSA willen we strijd voeren voor een ander type maatschappij. Waar vrouwen niet langer veroordeelt worden tot een minderwaardige positie via de toenemende jobonzekerheid, de blijvende loonkloof, de afbouw van openbare diensten en bijgevolg toename van huishoudelijk werk, … We hebben een sociaal programma van jobs en sociale huisvesting nodig om hier tegenin te gaan. Zo kunnen we ervoor zorgen dat extreemrechts ons niet verdeeld, zoals zij doen met de vluchtelingen en het migratie thema. Als we ons organiseren en in strijd gaan kunnen we verandering afdwingen. De campagne voor het 14 euro minimumloon geeft ons de mogelijkheid die verandering af te dwingen. Hogere lonen betekent minder afhankelijkheid van je thuissituatie, werkgever of omgeving: bij heel wat vrouwen zou dat betekenen dat ze wél kunnen ontsnappen aan het seksisme in hun omgeving.

We nodigen Aisha Paulis uit om het te hebben over de strijd tegen seksisme en die voor een 14 euro minimumloon. Ze nam zelf mee initiatief voor de Campagne ROSA en is al lang een fervente feministe. Aisha leidt de discussie in, waarna er ruimschoots tijd is voor vragen, opmerkingen of eigen toevoegingen aan de discussie!

Afspraak om 19u30, 10 december in de Irish Pub!


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.