Van #Metoo naar #Wijvechtenterug

Vanmiddag voerden we met 50 leerlingen van Sint-Lucas actie aan de schoolpoort.

We haalden de afgelopen weken en vandaag meer dan 200 handtekening van leerlingen en personeel op met een petitie.

Mai , woordvoerster van ROSA-scholieren:

“Overvolle klassen en overwerkte leerkrachten beperken de sociale controle die wordt uitgeoefend en de ruimte om over dit soort onderwerpen te praten. Er zijn meer middelen nodig voor onderwijs maar toch kan de school ook stappen ondernemen die de strijd tegen seksisme mee ondersteunen. Wij eisen degelijke lessen seksuele voorlichting die niet alleen gericht zijn op heteroseksualiteit, waarin wordt ingegaan op seksisme, wederzijdse toestemming, het verschil tussen gender en geslacht, enz.”

Femke, ROSA-lid op Kunsthumaniora Sint-Lucas, voegt er aan toe:

“De moedige getuigenissen van de #metoo campagne bevestigden nogmaals dat seksisme diep ingebakken zit in onze samenleving. De school kan stappen zetten om seksisme mee te bestrijden. Wij eisen te kunnen dragen wat wij willen zonder daarbij lastig gevallen te worden, gratis maandverbanden en tampons in iedere WC en dat alvast op 8 maart, internationale vrouwendag, de lessen in het teken van de strijd tegen seksisme staan.”

Op de actie overhandigden we de petities collectief aan de directie. De directie beloofde het te zullen bespreken, wij hopen dan ook op een spoedige inwilliging van onze eisen, maar staan ook klaar om verder actie te voeren indien nodig.

We roepen ook op om mee te betogen op 8 maart, internationale vrouwendag, Die dag neemt de ROSA campagne het initiatief voor de Mars tegen Seksisme.

in Gent , in Antwerpen, in Brussel

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.