Geslaagde ROSA meeting tijdens Socialisme 2023: een echte voorbereiding op strijd!

Eén ding is zeker, het organiseren van een dergelijk evenement zo kort na de internationale bijeenkomst van het socialistische feministische netwerk ROSA in Wenen (18-19 maart) en de Internationale Vrouwendag op 8 maart, terwijl onze interventies niet alleen in het conflict van het supermarktpersoneel maar ook in Frankrijk in de historische strijd die plaatsvindt tegen […]

Eén ding is zeker, het organiseren van een dergelijk evenement zo kort na de internationale bijeenkomst van het socialistische feministische netwerk ROSA in Wenen (18-19 maart) en de Internationale Vrouwendag op 8 maart, terwijl onze interventies niet alleen in het conflict van het supermarktpersoneel maar ook in Frankrijk in de historische strijd die plaatsvindt tegen Macron en de regering-Borne, was niet gemakkelijk! Felicitaties aan alle kameraden die betrokken waren bij de organisatie van deze twee dagen, die door 140 mensen werden bijgewoond!

Het was moeilijk om een keuze te maken uit de reeks thema’s die besproken werden! Maar een paar sterke thema’s springen er uit. De aanwezigheid van een spreker van chinaworker.info maakte het mogelijk om in te gaan op de huidige situatie van het Chinese imperialisme in zijn conflict met het Amerikaanse imperialisme, de evolutie van de klassenstrijd in dat land, de mogelijkheden van een oorlog rond Taiwan … Dit was heel duidelijk een van de sterke punten van deze twee discussiedagen, die zelfs de oudste veteranen van de revolutionaire strijd voor het socialisme aangenaam verrasten. Een kameraad van onze afdeling in Israël/Palestina, een Ierse kameraad van Campagne ROSA en een lid van het uitvoerend comité van International Socialist Alternative (ISA, waarvan de LSP/PSL de Belgische afdeling is) waren ook aanwezig.

Het was allemaal heel intens (en dan hebben we u nog niet eens verteld over de indrukwekkende militante boekenstand…). Op het moment van schrijven zijn velen van ons nog bezig de massa informatie en gedachten te verwerken die uit deze talloze uitwisselingen zijn voortgekomen. Maar, en ook dat staat vast, de vastberadenheid om het kapitalisme te bestrijden om het omver te werpen en een echte socialistische democratie te vestigen is door deze twee dagen krachtig versterkt. We weten al wat het volgende grote vormingsevenement is: ons zomerkamp van 7 tot 13 juli. Leg deze data nu al zeker vast in je agenda!


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.