Solidariteit met de mobilisaties in Turkije

Actie deze vrijdagavond in Luik tegen geweld tegen vrouwen en feminiciden, in solidariteit met de mobilisaties in Turkije na de terugtrekking van dit land uit de "IstanbulConventie over het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld". Actie georganiseerd door Violette-Rouge Collectief, TJK-E en Campagne Rosa - Luik.

Het effect van de terugtrekking uit de Conventie is erger dan het in de eerste plaats niet ondertekenen. Het geeft een signaal dat de staat geweld tegen vrouwen toelaat.

Een internationale conventie op zichzelf kan geen einde maken aan geweld op vrouwen, daar bestaat geen twijfel over. De ondertekening van de Istanbul-Conventie is een stap vooruit in vergelijking met de situatie van daarvoor, maar gaat op geen enkele manier ver genoeg.

Enkel de omverwerping van het kapitalistisch systeem zal een einde maken aan geweld op vrouwen. Het is de kapitalistische orde, die mensen in het algemeen, maar vooral vrouwen, als product ziet, als bezit dat in het gareel gehouden moet worden. Dat ligt aan de basis van geweld op vrouwen en meisjes.

Meer info : Betogers in Turkije zeggen: “De Istanbul-Conventie is van ons!”

Action de solidarité avec les mouvements en Turquie / Solidariteit actie met de bewegingen in Turkije

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.