Stop the judicial intimidation of feminists by Hoeyberghs

Onlangs vernamen wij dat Jeff Hoeyberghs een klacht heeft ingediend tegen organisatrices van Campagne ROSA - Mai en Emily - wegens smaad en laster. Wij vragen de procureur om de zaak te seponeren.

➡️ Neem deel aan de actie voor het Kabinet van de minister van Justitie (met een masker 😷 en met inachtneming van de veiligheidsafstanden). Solidariteit met Mai en Emily.

Vrouwen willen wel de privileges van het mannelijke geld en de mannelijke bescherming, maar ze willen wel niet meer hun benen opendoen.

Je kunt een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.

Dit zijn enkele van de schandalige seksistische uitspraken die plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs vorig jaar deed aan de Universiteit Gent. Campagne ROSA heeft actief aan de kaak gesteld dat dergelijke uitspraken konden worden gedaan, op een openbare meeting georganiseerd door een door de universiteit erkende en gesubsidieerde kring, het KVHV dat extreemrechtse studenten groepeert. Wij organiseerden een protestactie voor het auditoriumgebouw en produceerden een video met de schokkende uitspraken van Jeff Hoeyberghs. Deze video werd miljoenen keren bekeken en veroorzaakte veel verontwaardiging. In combinatie met de acties van Campagne ROSA bracht dit een maatschappelijk debat op gang en verkregen we de tijdelijke schorsing van het extreemrechtse KVHV-Gent.

Onlangs vernamen wij dat Jeff Hoeyberghs een klacht heeft ingediend tegen organisatrices van Campagne ROSA – Mai en Emily – wegens smaad en laster. Wij vragen de procureur om de zaak te seponeren. Aangezien minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zegt dat hij de rechten van vrouwen tot een prioriteit van justitie wil maken, vragen wij hem om een duidelijke richtlijn, dat rechtbanken niet mogen worden gebruikt om vreedzame acties van de vrouwenbeweging te intimideren. Wij laten ons niet intimideren! Wij zullen ons blijven organiseren en seksisme en alle andere vormen van onderdrukking en uitbuiting blijven bestrijden door middel van campagnes en acties. De strijd tegen seksisme is verbonden met de strijd tegen extreemrechts, trumpisten en andere rechtse populisten!

Wij kunnen niet vertrouwen op traditionele politici. Seksistische uitlatingen zijn immers slechts symptomen van een structureel seksisme dat diep geworteld is in de samenleving. Hun beleid van sociale afbraak maakt dat vrouwen in een precaire situatie zitten. Dit creëert een voedingsbodem voor geweld. De objectivering en commercialisering van het vrouwenlichaam normaliseert en minimaliseert dit geweld.

De strijd tegen seksisme vereist de verdediging van gratis en kwaliteitsvol onderwijs, van degelijke lessen seksuele opvoeding op basis van wederzijdse toestemming, en het stoppen van de armoede en onzekerheid en de commercialisering van vrouwenlichamen ! 📢 Zelfs in deze periode van covid-19 crisis is het nodig zich te organiseren en de straat op te gaan om te strijden tegen seksisme en tegen een systeem dat ons verdeelt om ons beter te kunnen uitbuiten, het kapitalisme.

➡️ Neem deel aan de actie voor het Kabinet van de minister van Justitie (met een masker 😷 en met inachtneming van de veiligheidsafstanden). Solidariteit met Mai en Emily.
➡️ Ook in Gent zal normaal een actie plaatsvinden : (meer nieuws volgt)
➡️ Word lid van campagne ROSA !
➡️ Help ons financieel om het hoofd boven water te houden. Zonder steun kunnen we de strijd niet voortzetten !
➡️ De strijd tegen seksisme, die is het hele jaar door ! Laten we 8 maart voorbereiden.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.