19 april – meeting Rosa Internationaal: een socialistisch feministisch antwoord op de covid-19-crisis

Live uitzending (in het Engels) zondag 19 april om 20u. Sprekers zijn onder andere socialistische feministische activisten en leiders uit Polen, Zuid-Afrika, Brazilië, België en de VS & het evenement wordt voorgezeten door Ruth Coppinger (Ierland).

Vrouwelijke werknemers staan in de frontlinie in de strijd tegen Covid19. In tegenstelling tot de miljardairs die zich op hun luxe jachten zelf isoleren, riskeren deze werknemers hun leven bij gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Gendergeweld is wereldwijd toegenomen in de context van de lockdown. In Polen en de VS sluipt de rechtervleugel stiekem stiekem de aanval op de abortusrechten binnen. In de afgelopen jaren is er wereldwijd een groeiende massale feministische beweging uitgebroken – de Covid-crisis19 verergert de onderdrukking en de ongelijkheid, maar ze schreeuwt ook om het opdrijven van deze massale strijd en om een internationale socialistische feministische en arbeidersklassebeweging om het kapitalisme aan te pakken.

Er zijn sprekers van over de hele wereld – neem deel en mis deze vitale analyse en oproep tot actie niet!

Op zondag 19 april om 20.00 uur  organiseren ROSA (International Socialist Feminist Network) en International Socialist Alternative een virtuele rally, die een socialistisch feministisch antwoord geeft op de crisis.

Sprekers zijn onder andere socialistische feministische activisten en leiders uit

  • Polen,
  • Zuid-Afrika,
  • Brazilië,
  • België
  • en de VS
  • & het evenement wordt voorgezeten door Ruth Coppinger (Ierland).

Het evenement is live beschikbaar op Facebook, You Tube en Twitch.  Alle practische informatie vind je op Facebook.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.