7 april – maak van Wereldgezondheidsdag een moment om de noodzakelijke eisen van de gezondheidswerkers te steunen

Er is een Europese oproep om de Wereldgezondheidsdag aan te grijpen om protest te laten horen. In België roept het strijdbare collectief Santé en Lutte op om hieraan deel te nemen en de slogans en eisen van het zorgpersoneel naar voor te brengen. Campagne Rosa steunt deze oproep en roept haar leden en sympatisanten op om eraan deel te nemen.

Het drama dat zich afspeelt in de ziekenhuizen en rusthuizen was niet onvermijdelijk. Het is niet enkel een gevolg van de verspreiding van het Covid-19 virus. Het is het gevolg van het virus in een sector die gedurende decennia kapot bespaard is door opeenvolgende regeringen, die eerder een commercialisering van de sector nastreefden dan voldoende investeringen om een kwaliteitsvolle dienst aan de bevolking te voorzien.

Terwijl vandaag miljarden in de economie worden gepompt, zijn er nog steeds onvoldoende mondmaskers en ander beschermend materiaal en moeten ziekenhuizen overgaan tot oproepen voor giften om beademingsapparatuur aan te kopen, … Hun criminele beleid gaat dus gewoon verder. Als er nu een “oorlog” bezig is tegen de verspreiding van het virus, dan zitten de huidige en voormalige regeringen vol met oorlogsmisdadigers!

Er is een Europese oproep om de Wereldgezondheidsdag aan te grijpen om protest te laten horen. In België roept het strijdbare collectief La Santé en Lutte (Zorg in strijd) op om hieraan deel te nemen en de slogans en eisen van het zorgpersoneel naar voren te brengen. Met Campagne ROSA en de Linkse Socialistische Partij vinden we dat een goede oproep die de hypocrisie van de leidende politici aan de kaak stelt en we roepen dan ook onze leden en sympathisanten op hieraan deel te nemen. Neem een foto van jezelf met één van de affiches die hier worden voorgesteld en post het op Facebook. Heb je geen printer, schrijf de slogan/eis van je keuze op papier.

Nu protesteren we op sociale media terwijl velen van ons opgesloten zitten in onze huizen en terwijl betogingen onmogelijk zijn. Maar we moeten ons voorbereiden op de periode na de lockdown om dan een rekening te vereffenen met de diverse regeringen en ons protest opnieuw op straat te laten horen!


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.