[Italie] Internationale Solidariteit – Abortus is een recht

🌍 In Marche (Midden-Italië) heeft de rechtse regering van de regio besloten zich niet te houden aan de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid die de toediening van de abortuspil (#RU486) in de consultatiebureaus toestaat en regelt.

📍 Dit besluit is een van de gevolgen van de anti-abortus, seksistische, racistische en transfobe standpunten die worden uitgedragen door raadslid Latini (“Leven in plaats van abortus”), raadslid Ciccioli en raadslid Saltamartini.

👉 Ciccioli’s verklaring “Vandaag voeren we de strijd voor het geboortecijfer en tegen etnische vervanging” werd gevolgd door een wetsontwerp ten gunste van het (hetero-normatieve) Gezin en het Geboortecijfer, dat de deuren van de openbare gezondheidszorg wil openen voor particuliere pro-life organisaties. Het revisionistische plan omvat ook verplicht twee-ouderschap, waarbij de patriarchale rollen uit de jaren vijftig duidelijk worden gedefinieerd: “de vader is belast met de regels, de moeder met de zorg, er zijn geen alternatieven”.

De problemen houden hier niet op, want naast de schrikwekkende gegevens over het percentage beroepsbeoefenaars dat tegen abortus is (73% van de gynaecologen in ziekenhuizen, 45% van de anesthesisten), die een nog verontrustender beeld laten zien als we kijken naar de plaatselijke situatie (Ascoli Piceno 75%, Fermo 91%, Jesi 100%, Civitanova Marche 89%), willen drie raadsleden van de Liga de 27 zetels van de Regionale Commissie voor Gelijke Kansen alleen toekennen aan vrouwen die moeder zijn of gezinsverantwoordelijkheden hebben. Kortom, de beroepswaarde van een vrouw (voor een topfunctie) zou niet worden gelegitimeerd door professionaliteit of bekwaamheid, maar door het ouderschap.

📢 Wij willen dit met kracht herhalen: wie geen moeder is, is niet minder vrouw. Zij die moeder zijn, zijn niet minder vrouw. Het is aan ons alleen om beslissingen te nemen over ons lichaam, wat die ook mogen zijn.

✊ Jarenlang hebben we gevochten voor het recht om te kiezen, en toch moeten we hier in 2021 nog steeds reageren op aanvallen op onze rechten en op restrictief, uitsluitend, op het verleden gericht en heteronormatief beleid.

Daarom zijn wij solidair met de strijd van vrouwen in Italië en de rest van de wereld die het recht om te kiezen verdedigen!

🔗 https://www.facebook.com/libertutt.piceno/posts/123035909868171


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.