Hoeyberghs wil feministisch protest intimideren

Vier dagen nadat campagne ROSA de uitspraken van Jeff Hoeyberghs tijdens een meeting van het extreemrechtse KVHV algemeen bekend maakte, dient hij klacht in tegen ROSA. Naar eigen zeggen dient hij klacht in tegen verantwoordelijken van ROSA wegens ‘laster en eerroof.’

Vier dagen nadat campagne ROSA de uitspraken van Jeff Hoeyberghs tijdens een meeting van het extreemrechtse KVHV algemeen bekend maakte, dient hij klacht in tegen ROSA. Naar eigen zeggen dient hij klacht in tegen verantwoordelijken van ROSA wegens ‘laster en eerroof.’ Wij hebben slechts gewezen op de uitspraken van Hoeyberghs en deze omschreven als seksistisch. Niemand betwist het seksistisch karakter van die uitspraken. Het doel van Hoeyberghs is duidelijk: campagne ROSA intimideren en de mond snoeren. Dat zullen we uiteraard niet laten gebeuren.

Aan de universiteit protesteert campagne ROSA tegen het KVHV dat met subsidies van UGent een platform voor seksisme heeft geboden. Ondertussen is duidelijk dat KVHV geen afstand neemt van het seksisme van Hoeyberghs. De media sprongen op de uitspraken van Hoeyberghs omwille van het schokkende karakter ervan. In elk media-optreden doet de chirurg er nog een laag bovenop. Nu laat hij zijn advocaat zeggen dat zijn uitspraken “louter algemeen” waren, kortom tegen alle vrouwen. Hoe dat het seksistisch karakter ervan zou ontkrachten, is ons een raadsel.

Protesteren tegen seksisme, doet Hoeyberghs af als “intimiderend” en zelfs getuigen van “bendevorming.” Dat is in tegenspraak met de eerste reactie van Hoeyberghs toen campagne ROSA het filmpje met zijn schandalige uitspraken deelde. Hij schreef toen: “Fijn dat die ‘diversiteits’wijven die van uitkeringen leven mijn praatjes gebruiken om hun aandachtsgeilheid bot te vieren. Zo komt er misschien nog eens een deftig inhoudelijk gesprek, ooit.” Erg geïntimideerd kwam Hoeyberghs in dat bericht niet over…

Campagne ROSA protesteert tegen seksisme en doet dit door acties en campagnes te organiseren. Dat is ons democratisch recht. We zijn ervan overtuigd dat een eventuele klacht ongegrond zou bevonden worden. Ondertussen vragen we wel uw steun. Op het protest aan de universiteit deze morgen werden enkele tientallen aanwezigen lid van campagne ROSA, we kregen ook al heel wat steun binnen op onze rekening. Stort een maandelijkse bijdrage om van campagne ROSA de “geoliede machine” te maken waarvoor Jeff Hoeyberghs ons hield tijdens zijn interview op Joe FM.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.