Capitalism kills – Organize the fightback

Deel II van Pamflet September 2021

Onze toekomst is ingevaar! We gaan ons organiseren!

In 2019 hebben klimaatprotesten en schoolstakingen miljoenen mensen over de hele wereld gemobiliseerd. Jongeren voorop, maar met grote steun uit de werkende klasse. De beweging bracht de kwestie op de voorpagina’s van het nieuws en boekte zelfs een aantal, weliswaar beperkte, overwinningen. Sindsdien is de klimaat noodsituatie alleen maar groter geworden. Het nieuwe rapport van het klimaatpanel van de VN, het IPCC, is een vernietigend over de rol van wereldleiders en het hele kapitalistische systeem. De rampen deze zomer hebben de realiteit van de klimaatcrisis aangetoond. De schade die door de overstromingen in Wallonië en Duitsland is aangericht, is ongekend en de hulpdiensten zijn niet in staat gebleken het hoofd te bieden aan de situatie als gevolg van de jarenlange besparingspolitiek. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg.

We hebben ook mega-branden gezien in het Amazonegebied, Californië, Siberië, Noord-Afrika en elders. Het kapitalistische systeem heeft laten zien dat het niet in staat is om te gaan met pandemie of ellende. De race om kortetermijnwinst verhindert dat de beschikbare rijkdom gebruikt kan worden om ons te beschermen. Brutaal imperialisme zaait verwoesting en geweld, en dwingt mensen te vluchten of te lijden onder repressie. Het hele systeem verkeert in een crisis, en die crisis wordt nu nog veel meer versterkt door de klimaatcrisis.

De sociale gevolgen van extreme weersomstandigheden worden steeds groter, waarbij de meest kwetsbaren het hardst getroffen worden. Jongeren en werkenden hebben echter al meerdere keren getoond hoe bereid ze zijn om te strijden tegen onderdrukking en ongelijkheid. Ook wij accepteren het gebrek toekomst niet, maar komen in opstand tegen ongelijkheid, oorlog, racisme, seksisme en LGBTQI+fobie. Maar hoe kunnen we een echte verandering in het systeem teweegbrengen? En wat is een alternatief op het kapitalisme? Lees hier de voorstellen van de Actief Linkse Studenten & Scholieren en Campagne ROSA!

Help ons aan 10.000€ om 100 jongeren naar de COP26 te sturen, steun het Glasgow

 Fonds!

🤩 Wij willen in november zeker 100 jongeren naar Glasgow sturen voor de #cop26glasgow. Wij willen dat iedereen die wilt meekan! (Ook zij die over wat minder geld beschikken). Daarom vragen wij om jullie steun!

➡ Steun ons op : https://www.actieflinks.be/GlasgowFonds

Internationale Solidariteit! Ga mee naar Schotland !

Om dit programma af te dwingen moeten we ons organiseren. ALS en ROSA doen dat internationaal. Van 4 tem 7 november gaan we naar Glasgow in Schotland om actie te voeren tijdens de COP26. We nemen er vier dagen lang deel aan de acties en meetings van International Socialist Alternative waarvan de Linkse Socialistische Partij de Belgische sectie is. De klimaatbeweging heeft nood aan de grootste mobilisatie ooit in Glasgow. Daarom moet je met ons meekomen! De totale kostprijs voor het vervoer, verblijf en eten bedraagt 185€. Inschrijven doe je via je lokale ALS en ROSA groep of door contacteer ons via onze websites.

Pamflet PDF versie


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.