Na ophefmakende video over seksistische meeting: protest tegen organiserende KVHV

De verontwaardiging over de walgelijke uitspraken van Jeff Hoeyberghs aan de UGent is terecht erg groot.

Op uitnodiging van de rechts conservatieve KVHV kwam hij verkondigen dat kinderen van alleenstaande moeders uitschot zijn, dat vrouwen als enige taak hebben om hun benen open te doen en dat slachtoffers van klimaatopwarming maar moeten verhuizen of verzuipen.

Deze ophefmakende video ging viraal en bracht de discussie in de media:

Vrijdagochtend komt het Bestuurscollege van de UGent samen. Campagne ROSA roept op tot een actie aan deze vergadering. We willen er een open brief uitdelen. De universiteit mag zich niet beperken tot een distantiëring of een administratieve sanctie. Laat ons dit moment aangrijpen om een brede discussie op te starten over de structurele vormen van seksisme en discriminatie die aanwezig zijn in onze samenleving en dus ook het hoger onderwijs. Wij stellen voor dat studenten en hun organisaties en alle geledingen van de universiteit een engagement ondertekenen om actie op te komen voor universiteit tegen seksisme en andere vormen van discriminatie.

We eisen dat KVHV wordt uitgesloten van de UGent! Ze zijn niet aan hun proefstuk toe en hebben meermaals bewezen racisme en seksisme actief te promoten.

Kom daarom vrijdag met ons protesteren. Geen plaats voor haat aan de UGent!

We spreken af om 8u aan het Ufo! Tot dan

Facebook evenement


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.