Armoede bestrijden met hoger minimumloon : 14€/u nu!

In het kader van de internationale dag tegen de armoede werd op 17 oktober in verschillende steden geprotesteerd.

Zo ook in Gent waar het ABVV deelnam met de eis van een hoger minimumloon: 14 euro per uur. Dat is een belangrijke offensieve eis in de strijd tegen armoede en voor een menswaardig leven. 

“Armoede is een probleem dat elk jaar opnieuw, ook in Gent, veel slachtoffers maakt. Mensen hebben geen toegang tot basisbenodigdheden zoals een degelijke woning, voldoende te eten, een kwalitatieve job met een loon waarmee je rond kan komen etc.. Steeds meer wordt de werkdruk opgedreven, samen met de pensioensleeftijd, worden de voorwaarden voor een uitkering verstrengd en steeds meer mensen zien zich door omstandigheden gedwongen om ‘flexibele’, precaire jobs te aanvaarden of deeltijds te gaan werken.

“Een minimumloon van 14 euro per uur zou voor heel veel mensen een grote stap vooruit betekenen qua levensstandaard. Een dergelijke maatregel is haalbaar, wanneer we de juiste prioriteiten leggen in de samenleving: Geen geld voor de winsten van grote bedrijven, maar geld investeren in de mensen die alles doen draaien: de gewone werkenden en hun gezinnen!

“In Seattle was er een succesvolle strijd voor een minimumloon van 15 dollar per uur. Hier werd vertrokken vanuit de noden die er zijn in de samenleving en werd aangetoond dat politici etc. die een dergelijke maatregel ‘onmogelijk’ en ‘onrealistisch’ noemden, ongelijk hebben! Laten we ook in België blijven op straat komen en ons blijven organiseren tegen de besparen op ons welzijn en voor een samenleving waarin het ”onmogelijke” nodige, effectief gerealiseerd wordt net OMDAT HET NODIG IS !! ”

Foto’s  door Jean-Marie :

DSC_7710

Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.