[Meeting vrijdag 14/04 19u] SOCIALISTISCH FEMINISME – Meer dan ooit nodig!

LIVE verslagen van internationale en Belgische aanwezigen op de eerste internationale conferentie van socialistische feministen sinds een eeuw die een paar weken geleden plaatsvond in Wenen! Lancering van de Pride is a Protest campagne! En zo veel meer... Kom kennismaken met ROSA en word ook actief in onze strijd.

14-15 april – Socialisme 23 – Pianofabriek, Brussel

Koop een voorverkoop ticket voor 7€ (sociaal tarief) / 15€ en neem de volgende dag ook deel aan de vormingsdag “Socialisme 2023”.

Vrouwen- en LGBTQIA+ rechten staan wereldwijd onder druk. In de VS werd het abortusrecht beknot, rechtbanken spreken seksisten zoals Jeff Hoeyberghs en Johnny Depp vrij. We moeten antwoorden met massale strijd! In tijden van crisis zal seksisme altijd opflakkeren. Van metoo naar fightback! Zes jaar nadat LSP het initiatief nam voor Campagne ROSA is socialistisch feminisme meer dan ooit nodig!

  • Vrijdag 19u – Socialistisch feminisme noodzakelijker dan ooit!

Antikapitalistische avond met ROSA International & Pride (is a) Protest activisten. Hoe gendergeweld stoppen? Welke lessen uit de feministische revolutie in Iran? Wat is nodig voor een wereld zonder discriminatie?

Met Myriam, Met Myriam, een Franse activist en lid van ROSA International in Ierland, Marisa (ROSA België – Reageer tegen onderdrukking, seksisme et asociaal beleid), Frede (Pride is a Protest), Anja (coördinatrice van ROSA international).

Er zijn ook workshops over:

  • Vrijdag 15u30: ‘Strijd voor transzorg!’
  • Zaterdag 11u: ‘Hogere minimumlonen : we hebben de luxzee niet om te wachten’
  • Zaterdag 16u: ‘Ontdek Clara Zetkin en revolutionair socialistisch feminisme’

Wacht niet, schrijf je in!


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.