Het zomerkamp was een schitterend succes

Een week van vorming, discussie en feest

Ongeveer 180 jonge en minder jonge activisten uit heel het land en van daarbuiten kwamen deze week samen in de Hoge Rielen in Kasterlee. Daar was er het zomerkamp van Campagne ROSA, ALS en LSP. Helaas konden enkele kameraden niet meedoen omwille van Covid en moesten enkele anderen vervroegd vertrekken na een positieve test of symptomen. Gelukkig bleef dit beperkt en maakten we er een schitterend zomerkamp van vol politieke discussie in de sessies en tussendoor met informele gesprekken.

Er waren tientallen sessies met zowel klassieke vormingen over diverse thema’s van historische gebeurtenissen over programma-elementen tot analyses van de actualiteit, als sessies waar eerder met vraag en antwoord gewerkt werd. Achteraf werd er steeds verder gediscussieerd en gezocht naar lectuur om ons verder te verdiepen in het marxisme. De boekenstand was na afloop een pak lichter geworden. Vooral een nieuwe uitgebreide leesbundel voor activisten die lid willen worden van LSP was populair. Op de stand verkochten we voor 950 euro publicaties en 250 euro strijdfonds.

Het zomerkamp heeft ons alvast klaargestoomd voor campagnes aan festivals deze zomer en voor de werking in het najaar.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.