Acties in Gent en Brussel: Jeff Hoeyberghs wil feministen intimideren? Verzet!

Gisteren heeft Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal Beleid) twee acties gevoerd als reactie op een klacht die Jeff Hoeyberghs heeft ingediend tegen twee coördinatrices, Emily Burns en Mai. In Brussel vond de actie plaats voor het kantoor van de minister van Justitie. In Gent vond deze plaats voor het universiteitsgebouw waar eind 2019 Jeff werd ontvangen. Beide acties werden uitgevoerd in achtname van de geldende coronamaatregelen: maskerdracht en met de 1,5m-afstandsmaatregel. In december 2019 werd de beruchte Jeff Hoeyberghs uitgenodigd door de reactionaire katholieke studentenkring KVHV om aan de Universiteit Gent zijn meest vulgaire seksisme te verspreiden. Onze beroemde video (zie hieronder) die zijn walgelijkste uitspraken laat zien onder applaus van de KVHV en met beelden van de protestactie van Campagne ROSA ging viraal en overschreed een miljoen views in beide talen. Twee dagen later gaven 500 jongeren gehoor aan onze oproep om de Raad van Bestuur van de universiteit aan te sporen om een standpunt in te nemen tegen seksisme. Ook eisten ze de schorsing van het KVHV en het intrekken van hun recht op subsidies.

Gisteren heeft Campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en Asociaal Beleid) twee acties gevoerd als reactie op een klacht die Jeff Hoeyberghs heeft ingediend tegen twee coördinatrices, Emily Burns en Mai. In Brussel vond de actie plaats voor het kantoor van de minister van Justitie. In Gent vond deze plaats voor het universiteitsgebouw waar eind 2019 Jeff werd ontvangen. Beide acties werden uitgevoerd in achtname van de geldende coronamaatregelen: maskerdracht en met de 1,5m-afstandsmaatregel.

In december 2019 werd de beruchte Jeff Hoeyberghs uitgenodigd door de reactionaire katholieke studentenkring KVHV om aan de Universiteit Gent zijn meest vulgaire seksisme te verspreiden. Onze beroemde video (zie hieronder) die zijn walgelijkste uitspraken laat zien onder applaus van de KVHV en met beelden van de protestactie van Campagne ROSA ging viraal en overschreed een miljoen views in beide talen. Twee dagen later gaven 500 jongeren gehoor aan onze oproep om de Raad van Bestuur van de universiteit aan te sporen om een standpunt in te nemen tegen seksisme. Ook eisten ze de schorsing van het KVHV en het intrekken van hun recht op subsidies.

 


Jeff Hoeyberghs heeft inmiddels besloten een klacht in te dienen tegen onze kameraden Emily Burns en Mai, die afgelepen december werden benaderd voor een verhoor in het kader van het onderzoek. Wij beschouwen deze klacht als een trofee en laten ons niet intimideren! We vragen de procureur des Konings om de zaak te sluiten zonder verdere actie. Hoewel minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zegt dat hij vrouwenrechten tot een prioriteit van justitie wil maken, vragen wij hem om een duidelijke richtlijn zodat rechtbanken niet mogen worden gebruikt om vreedzame acties van de vrouwenbeweging te intimideren.

Wij blijven ons organiseren tegen seksisme en alle andere vormen van onderdrukking en uitbuiting, dit door middel van campagnes en acties! De strijd tegen seksisme betekent het opnemen voor gratis en kwaliteitsvol onderwijs, degelijke lessen seksuele opvoeding gebaseerd op wederzijdse instemming, en strijden tegen precarisering en de vermarkting van het vrouwenlichaam! Zelfs in deze Covid-19-gezondheidscrisis blijft het noodzakelijk zich te organiseren en te mobiliseren om te strijden tegen seksisme en tegen een systeem dat ons verdeelt om ons beter uit te buiten, het kapitalisme!

Brussels:

Gent:


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.