Stop Rainbow-washing, Pride is a Protest!

Het gebruiken van de regenboogvlag om te verkopen heeft niets te maken met het steunen van LGBTQIA+ rechten en hun strijd tegen onderdrukking!

๐Ÿ“ฐ ๐ƒ๐ž ๐Œ๐จ๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐Ÿ‘ ๐‰๐ฎ๐ง๐ข: “๐ท๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘–๐‘  ๐‘ƒ๐‘Ÿ๐‘–๐‘‘๐‘’ ๐‘€๐‘œ๐‘›๐‘กโ„Ž ๐‘’๐‘› ๐‘‘๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘ง๐‘–๐‘—๐‘› ๐‘‘๐‘’ ๐‘Ÿ๐‘’๐‘”๐‘’๐‘›๐‘๐‘œ๐‘”๐‘’๐‘›. ๐‘†๐‘ก๐‘’๐‘ข๐‘› ๐‘ฃ๐‘œ๐‘œ๐‘Ÿ ๐ฟ๐บ๐ต๐‘‡๐‘„ ๐‘œ๐‘“ ๐‘๐‘™๐‘Ž๐‘ก๐‘ก๐‘’ ๐‘๐‘œ๐‘š๐‘š๐‘’๐‘Ÿ๐‘๐‘–๐‘’?” “๐ฝ๐‘ข๐‘›๐‘– ๐‘–๐‘  ๐‘ƒ๐‘Ÿ๐‘–๐‘‘๐‘’ ๐‘€๐‘œ๐‘›๐‘กโ„Ž ๐‘’๐‘› ๐‘‘๐‘ข๐‘  ๐‘‘๐‘ข๐‘–๐‘˜๐‘ก ๐‘›๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘”๐‘œ๐‘’๐‘‘๐‘’ ๐‘”๐‘’๐‘ค๐‘œ๐‘œ๐‘›๐‘ก๐‘’ ๐‘œ๐‘ฃ๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘™ ๐‘‘๐‘’ ๐‘Ÿ๐‘’๐‘”๐‘’๐‘›๐‘๐‘œ๐‘œ๐‘”๐‘ฃ๐‘™๐‘Ž๐‘” ๐‘œ๐‘. ๐‘‚๐‘œ๐‘˜ ๐‘ ๐‘ก๐‘’๐‘’๐‘‘๐‘  ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘˜๐‘’๐‘Ÿ ๐‘–๐‘› ๐‘‘๐‘’ ๐‘ค๐‘–๐‘›๐‘˜๐‘’๐‘™๐‘Ÿ๐‘’๐‘˜๐‘˜๐‘’๐‘›. ๐ธ๐‘’๐‘› ๐‘›๐‘œ๐‘๐‘’๐‘™๐‘’ ๐‘Ž๐‘๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘œ๐‘“ ๐‘’๐‘’๐‘› ๐‘ ๐‘™๐‘–๐‘›๐‘˜๐‘ ๐‘’ ๐‘š๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘˜๐‘’๐‘ก๐‘–๐‘›๐‘”๐‘ก๐‘Ÿ๐‘ข๐‘?” “๐‘€๐‘’๐‘ก ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘‘๐‘’ ๐‘ค๐‘–๐‘™ ๐‘‘๐‘’ ๐ฟ๐บ๐ต๐‘‡๐‘„ ๐‘”๐‘’๐‘š๐‘’๐‘’๐‘›๐‘ ๐‘โ„Ž๐‘Ž๐‘ ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘ข๐‘โ„Ž๐‘ก๐‘’ ๐‘†๐‘ก๐‘œ๐‘›๐‘’๐‘ค๐‘Ž๐‘™๐‘™ ๐‘Ÿ๐‘’๐‘™๐‘™๐‘’๐‘› ๐‘ข๐‘–๐‘ก 1969 โ„Ž๐‘’๐‘Ÿ๐‘‘๐‘’๐‘›๐‘˜๐‘’๐‘›, ๐‘ก๐‘œ๐‘’๐‘› โ„Ž๐‘’๐‘ก ๐‘ก๐‘œ๐‘ก ๐‘’๐‘’๐‘› ๐‘‘๐‘Ž๐‘”๐‘’๐‘›๐‘™๐‘Ž๐‘›๐‘”๐‘’ ๐‘๐‘œ๐‘›๐‘“๐‘Ÿ๐‘œ๐‘›๐‘ก๐‘Ž๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘˜๐‘ค๐‘Ž๐‘š ๐‘ก๐‘ข๐‘ ๐‘ ๐‘’๐‘› ๐‘๐‘œ๐‘™๐‘–๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘’๐‘› โ„Ž๐‘œ๐‘™๐‘’๐‘๐‘–โ€™๐‘  ๐‘‘๐‘–๐‘’ ๐‘”๐‘’๐‘›๐‘œ๐‘’๐‘” โ„Ž๐‘Ž๐‘‘๐‘‘๐‘’๐‘› ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘› โ„Ž๐‘ข๐‘› ๐‘œ๐‘›๐‘‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘‘๐‘Ÿ๐‘ข๐‘˜๐‘˜๐‘–๐‘›๐‘”.” “๐‘‰๐‘’๐‘’๐‘™ ๐‘๐‘’๐‘‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘—๐‘ฃ๐‘’๐‘› ๐‘๐‘Ÿ๐‘’๐‘›๐‘”๐‘’๐‘› ๐‘›๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘Ž๐‘Ž๐‘›๐‘™๐‘’๐‘–๐‘‘๐‘–๐‘›๐‘” ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘› ๐‘ƒ๐‘Ÿ๐‘–๐‘‘๐‘’ ๐‘€๐‘œ๐‘›๐‘กโ„Ž ๐‘’๐‘’๐‘› ๐‘ ๐‘๐‘’๐‘๐‘–๐‘Ž๐‘™๐‘’ โ€˜๐‘Ÿ๐‘’๐‘”๐‘’๐‘›๐‘๐‘œ๐‘œ๐‘”โ€™ ๐‘’๐‘‘๐‘–๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘› โ„Ž๐‘ข๐‘› ๐‘๐‘Ÿ๐‘œ๐‘‘๐‘ข๐‘๐‘ก ๐‘œ๐‘ ๐‘‘๐‘’ ๐‘š๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘˜๐‘ก. ๐ท๐‘–๐‘ก ๐‘ค๐‘œ๐‘Ÿ๐‘‘๐‘ก ๐‘œ๐‘œ๐‘˜ ๐‘ค๐‘’๐‘™ ๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘–๐‘›๐‘๐‘œ๐‘ค ๐‘ค๐‘Ž๐‘ โ„Ž๐‘–๐‘›๐‘” ๐‘”๐‘’๐‘›๐‘œ๐‘’๐‘š๐‘‘. ๐ผ๐‘› ๐‘‘๐‘’ ๐‘‰๐‘† ๐‘ฃ๐‘’๐‘Ÿ๐‘‘๐‘–๐‘’๐‘›๐‘’๐‘› ๐‘๐‘’๐‘‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘—๐‘ฃ๐‘’๐‘› ๐‘›๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ ๐‘ ๐‘โ„Ž๐‘Ž๐‘ก๐‘ก๐‘–๐‘›๐‘” ๐‘—๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘™๐‘–๐‘—๐‘˜๐‘  ๐Ÿ—๐Ÿ๐Ÿ• ๐Œ๐ข๐ฅ๐ฃ๐š๐ซ๐ ๐๐จ๐ฅ๐ฅ๐š๐ซ ๐‘Ž๐‘Ž๐‘› ๐‘ƒ๐‘Ÿ๐‘–๐‘‘๐‘’.”

๐Ÿ‘‰ Het gebruiken van de regenboogvlag om te verkopen heeft niets te maken met het steunen van LGBTQIA+ rechten en hun strijd tegen onderdrukking!

๐Ÿคฌ Deze bedrijven verdienen miljarden aan de Pride terwijl wij met de tekorten blijven zitten!

โŒ Tekorten in het onderwijs met een gebrek aan degelijke begeleiding en fatsoenlijke en inclusieve lessen seksuele opvoeding als gevolg;

โŒ Tekorten aan degelijke jobs met fatsoenlijke werkvoorwaarden en lonen wat discriminatie op de arbeidsmarkt tegen LGBTQIA+ personen in de hand werkt. Hetzelfde met tekorten in betaalbare woningen;

โŒ Tekorten in de zorgsector en psychische hulpverlening met eindeloze wachtlijsten voor trans en non-binaire personen die ondersteuning zoeken als gevolg;

โŒ Tekorten in opvang en hulpverlening voor slachtoffers van homofoob en transfoob geweld en mensen die thuis niet geaccepteerd worden of met familiaal geweld te maken krijgen omwille van hun identiteit of geaardheid;

โŒ Tekorten in alle openbare diensten, van een gebrek aan veiligheid op openbaar vervoer tot een gebrek aan middelen voor socio-culturele ontmoetingsplaatsen en organisaties voor LGTBQIA+ personen.

๐Ÿ“ฃ Hoog tijd dus om van de Pride terug een Protest te makenย โœŠ om komaf te maken met rainbow washing en het uitbuiten van onze strijd om winsten te maken! Voor al deze dingen zullen we moeten strijden! Voor ons recht om te zijn wie we zijn zonder in angst te moeten leven, voor respect en voor alles wat nodig is om echte maatschappelijke gelijkheid te bekomen.

๐Ÿ“ข ๐ƒ๐จ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ž ๐๐ซ๐ข๐๐ž ๐ข๐ฌ ๐š ๐๐ซ๐จ๐ญ๐ž๐ฌ๐ญ-๐š๐œ๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐‚๐š๐ฆ๐ฉ๐š๐ ๐ง๐ž ๐‘๐Ž๐’๐€ ๐ข๐ง ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฌ๐ญ๐š๐!


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt :ย het kapitalisme.