Bruisende ROSA conferentie 2018

Eén jaar geleden werd de campagne ROSA gelanceerd met een betoging tegen seksisme in Gent en een nationale bijeenkomst. Dit jaar werd voor de conferentie van ROSA uitgeweken naar een grotere zaal.

De enorme dynamiek van de bijeenkomst bouwde verder op het succes van de acties op de internationale vrouwendag. Er waren internationale sprekers van Libres y Combativas, de tegenhanger van ROSA in de Spaanse staat, en uit Groot-Brittannië.

Ainhoa had het over de historische acties op 8 maart in Spanje, nadien werd het strijdlied ‘A la Huelga’ (met aangepaste tekst voor de acties van 8 maart) nog als afsluiter van de dag gezongen. Heather Rawling had het over de cruciale rol van vrouwen in de arbeidersstrijd. Tal van sprekers gingen in op de acties die we op 8 maart organiseerden, historische voorbeelden en het programma en de tactieken om tot verandering te komen.

foto12

Volgende belangrijke afspraken zijn de pensioenacties op 16 mei, de Pride van 19 mei en ons zomerkamp van 29 juni tot 4 juli. De ROSA conferentie was bijzonder dynamisch, vol energie, leergierig en klaar om na de grote stappen vooruit op 8 maart verder de strijd aan te gaan tegen alle vormen van onderdrukking, seksisme en het asociaal beleid!

Een uitgebreid inhoudelijk verslag van delen van de conferentie volgt later, hieronder alvast een reeks foto’s.

foto42

Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.