ROSA op betoging tegen Francken in Antwerpen

Campagne ROSA was aanwezig op de betoging tegen de vluchtelingenbeleid van Theo Francken die gisteren plaatsvond in Antwerpen.

Theo ‘Trump’ Francken was gisteren aanwezig op een meeting rond vluchtelingenbeleid aan de Universiteit Antwerpen. Op hetzelfde moment betoogden 250 à 300 mensen in de straten van Antwerpen om diens politiek aan te klagen die de zwaksten in de samenleving aanvalt ten voordele van de winsten van de rijken.

We strijden tegen de verdeelpolitiek en het racisme van de traditionele partijen en voor een andere samenleving : een alternatief op het kapitalistische systeem dat de opkomst van het politieke discours van Trump, Francken en co enkel bevordert. We strijden tegen een systeem dat miljoenen mensen dwingt hun land te ontvluchten om hun leven te redden of om kans te maken op een toekomst. We strijden tegen het systeem dat het toelaat dat de 8 rijkste mensen meer bezitten dan de armste helft van de wereldbevolking. We strijden voor een samenleving die gebaseerd is op de noden en capaciteiten van de meerderheid en niet op de winsten van de minderheid. En dat vereist ook strijden tegen elke vorm van discriminatie.

De vluchtelingenstroom telt heel wat vrouwen die landen ontvluchten waar verkrachting gebruikt wordt als oorlogswapen, waar vrouwen gezien worden als niet-menselijke wezens… Strijden tegen het asociale beleid dat onze regering voert tegen immigranten en vluchtelingen is ook een strijd om de rechten van vrouwen te verdedigen. We laten ons niet verdelen.

Alles wat ons verdeelt , verzwakt ons!

Volgende betoging :
– 12 november in Brussel : betoging voor de regularisatie van mensen zonder papieren
-25 november in Brussel : betoging tegen geweld op vrouwen.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.