Voorinschrijvingen

ROSA peloton 2022

zaterdag 14 mei

Tijdens de vorige lockdown in 2020 hebben een aantal militanten van Campagne ROSA een wat gek initiatief gelanceerd: een ROSA peloton. Het kwam er op neer om België van West naar Oost te doorkruisen met de fiets. 300 km op één dag!

Tijdens de lockdown voelden we het kriebelen in onze benen – we wilden elkaar terugzien rond een sportieve prestatie. Voor de schoonheid van de sport maar niet enkel dat: elke deelnemer moest op zoek gaan naar sponsors om de kassen van Campagne ROSA te spijzen.

Op dag X (23 mei 2021) vertrokken de moedige fietsers om 5u vanuit Oostende. De frisse (tegen)wind heeft het ROSA peloton niet tegengehouden om de eindmeet in Eupen te bereiken voor valavond.

Het was een geslaagd sportief project – maar ook op financieel vlak: het streefdoel om 5000 euro te verzamelen werd ruimschoots behaald!

In 2022 doen we het opnieuw!

Na zo’n succes mocht het ROSA peloton het hier niet bij laten. In 2022 doen we het dus nog een keer.

We willen deze keer het peloton uitbreiden naar fietsers die net iets minder gespierde kuiten hebben. We willen aan alle sympathisanten en aan leden van steunende organisaties de kans geven om deel te nemen aan het peloton. Dit mooi project zal in 4 stappen verlopen:

  1. De voorinschrijvingen (vanaf nu),
  2. De finalisatie van het parcours en de organisatie ervan,
  3. De sponsoring-campagne,
  4. Het vertrek van de ROSA pelotons.

Als je net zoals ons je eigen grenzen kan verleggen en tegelijk kan strijden tegen discriminatie… dan is het ROSA peloton op je lijf geschreven! Neem je ticket voor een onvergetelijke avontuur: vul het formulier hieronder in.

De voorinschrijvingen

We nodigen je uit om het formulier je voorkeuren te noteren. Vanuit welke stad wil je vertrekken? Hoeveel km wens je te fietsen? We willen verschillende pelotons laten vertrekken uit verschillende steden om elkaar terug te vinden in Brussel. Het is en blijft een sportief evenement – dus we nodigen je uit om je in te schrijven voor een uitzonderlijke afstand: van 100 km tot ongeveer 250 km. Voor elk wat wils! Eens we die gegevens verzameld hebben, kunnen we de verschillende startpunten en parcours bepalen.

Tijdens de maanden voor de ROSA-challenge zullen we trainingen organiseren op verschillende plekken. Er zal steeds een coach en een mécanicien aanwezig om je te ondersteunen. Op de dag van de ROSA-challenge zelf zoeken we nog kandidaten om mee te rijden met de bezemwagen die de sporters van eten en technische ondersteuning zal voorzien.

Naast een financiële bijdrage voor de praktische organisatie nodigen we je ook uit om sponsors te zoeken onder je eigen vriendenkring, familie, collega’s…

Om onze vele campagnes en initiatieven rond de strijd tegen seksisme, besparingen, deelname aan sociale strijd…. Mogelijk te maken, hebben we financiële middelen nodig. Net zoals 2021 willen we zoveel mogelijk mensen vinden die ons sportieve uitdaging willen sponsoren. We hebben als doel om 200 euro op te halen per deelnemer – als we met 50 zijn, halen we dus 10.000 euro op voor Campagne ROSA!

Fact Sheet Peloton ROSA

Datum: zaterdag 14 mei 2022 
Afstand: van 100 km tot 250 km
Streefdoel fundraising: 200 eu/deelnemer

Voorinschrijvingsformulier