Sport

ROSA-peloton: nooit 2 zonder 3!

ROSA-peloton: nooit 2 zonder 3!

Na het ongelooflijke succes van de 1e editie, ging het ROSA peloton de uitdaging aan van een 2e editie. Op 14 mei reden 30 fietsers voor een wereld zonder seksisme of discriminatie verschillende routes van meer dan 160 km.

🚴‍♀️🚴🚴‍♀️ ROSA Peloton

🚴‍♀️🚴🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♀️ ✊ Steun Campagne ROSA en de strijd tegen seksisme door de tweede editie van het ROSA-peloton te sponsoren. We vertrekken vanuit vanuit Gent, Antwerpen en Luik op 14 mei ! Ontdek de videopresentatie van onze challenge 👇

Wielrennen en seksisme – waar armoede troef is

Wielrennen en seksisme – waar armoede troef is

“Heeft u ooit uw team moeten vergoeden voor bepaalde diensten, zoals technische bijstand, medische tests of verplaatsingen?” Dit is een opmerkelijke, maar standaard, vraag gesteld in de jaarlijkse enquête van de Cyclist Alliance, de internationale vakbond voor het vrouwenpeloton die werd opgericht in 2018.

Seksisme in de sport

Seksisme in de sport

Op het laatste EK Turnen besloten de Duitse turnsters om te turnen in een veel comfortabeler lang pak, in plaats van de gekende korte maillots. De reden? Deze outfit is een pak comfortabeler, en ze leveren minder onflatterende foto’s op. Het is maar één van de vele voorbeelden hoe seksisme ook in de sport kampioen is.

Bekijk per categorie

Zoeken op datum

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.