❌ Poetin weg uit Oekraïne – Neen tegen het imperialisme van Rusland en de NAVO !

✊ SOCIALISTISCH FEMINISME = ANTI-OORLOG FEMINISME

❗️Vrouwen betalen een hoge prijs voor de oorlog. In de Donbas regio waar al sinds 2014 een conflict tussen Oekraïne en Rusland woedt vielen reeds 13 000 doden. Amnesty International rapporteert een sterke toename van seksueel en huishoudelijk geweld in de regio, sinds het uitbreken van het conflict. Het aantal aangegeven gevallen toe met maar liefst 158%. De situatie wordt nog verergerd door de verwoestende sociale en economische crisis, de directie toegang tot wapens en trauma’s veroorzaakt door het gewapende conflict.

📅 Op Internationale Vrouwendag 1915 leidde de socialistische feministe Clara Zetkin een anti-oorlogsdemonstratie van tienduizenden in Berlijn. Op 8 maart komen we niet alleen de op straat tegen gender-gerelateerd geweld, inflatie, de stijgende levensduurte en effecten ervan op de arbeidersklasse, arme mensen en vrouwen, maar ook voor solidariteit met de arme en onderdrukte massa’s in Oekraïne.

🌍 Rosa International Socialist Feminists is een internationale organisatie actief in heel wat verschillende landen.

➡️ Op 8 maart voeren we wereldwijd actie

  • ❌ tegen seksisme
  • ❌ tegen geweld tegen vrouwen
  • ✅ voor een hoger minimumloon
  • ✅ voor meer middelen in de zorg
  • ❌ tegen imperialistische oorlogen! Stop Fort Europa!
  • ➡️ Laten we de vluchtelingen die het slachtoffer zijn van de kapitalistische en imperialistische oorlog een veilige doorgang verlenen!

Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.