📍 “Na één drankje, totale blackout en ik werd naakt wakker…”

De getuigenissen stromen binnen. Slachtoffers beseffen dat ze niet alleen zijn. De schaamte moet van kant wisselen !

➡ We willen kunnen uitgaan zonder het risico te lopen aangerand te worden!

♀️🌎Eindelijk hebben we het erover! De ontwikkeling van massale feministische bewegingen in de afgelopen jaren over de hele wereld waren niet voor niets. Er begint een verandering plaats te vinden in het collectieve bewustzijn.

📍 Volgens een ULg-studie lopen vrouwen van 18 tot 24 jaar twee tot vier keer meer kans om te worden aangerand. Een op de vijf vrouwelijke studenten heeft te maken gehad met een poging tot of daadwerkelijke verkrachting. Maar het is niet de kleding, de alcohol of het feesten dat deze aanrandingen veroorzaakt. Schaamte moet van kant wisselen! Stop gendergerelateerd geweld en het systeem dat onderdrukking in stand houdt, het kapitalisme!

LATEN WE VECHTEN VOOR

📌 betere ondersteuning van slachtoffers met onder meer meer ziekenhuizen waar het mogelijk is om zorg te ontvangen, forensische waarnemingen te doen (sporen van GHB zijn slechts 12 uur aantoonbaar) en een klacht in te dienen. Momenteel is dit slechts mogelijk in 3 ziekenhuizen in België, waaronder Saint-Pierre in Brussel.

📌 Voldoende, toegankelijke en kwalitatief hoogstaande slachtofferhulpdiensten op fysiek, fysiologisch, sociaal en justitieel vlak.

📌 massale herfinanciering van de justitiële diensten, zodat slachtoffers eindelijk goed worden opgevangen, klachten niet langer worden geseponeerd bij gebrek aan personeel om ze te behandelen en daders gepaste opvolging krijgen zodat ze niet langer een gevaar voor de gemeenschap vormen.

📌publieke diensten die ons in staat stellen veilig naar huis terug te keren, zoals openbaar vervoer met personeel aan boord dat is opgeleid in het voorkomen van en omgaan met agressie.

📌Laten we vechten tegen de commercialisering van ons lichaam. We zijn geen objecten, we hoeven niet als zodanig behandeld te worden.


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.