🌍 Destroy capitalism before it destroys the planet

In 2019 vonden overal ter wereld massale betogingen en schoolstakingen plaats tegen de klimaatcrisis. Deze zomer heeft op catastrofale wijze aangetoond dat de klimaatstrijd niet voorbij is. De Actief Linkse Studenten (ALS) en Campagne ROSA nemen daarom in de komende maanden verschillende maanden om de klimaatbeweging terug op te bouwen.

Ons belangrijkste initiatief bestaat uit een internationale mobilisatie richting Glasgow (Schotland) waar we deelnemen aan het vierdaagse actieweekend van International Socialist Alternative (ISA).

📅 Wanneer gaan we naar Schotland? Van 3 t.e.m. 7 november. En oh ja, dat is in de herfstvakantie! Iedereen kan dus mee.

💸 Hoeveel kost het dan? Meegaan naar Glasgow kost 185 euro. Daarvoor krijg je al het nodige transport, verblijf, enkele maaltijden in Glasgow zelf en al het nodige materiaal om actie te kunnen voeren. 185 euro is natuurlijk een grote som geld, daarom lanceren we ook een “Glasgow Fonds”, een grote pot geld waarin we 10.000€ willen verzamelen om het voor 100 jonge activisten mogelijk te maken vanuit België actie te voeren in Glasgow. Het Glasgow Fonds bouwen we op via een grote online crowdfunding campagne en steunkaartenverkoop. Iedereen die meegaat bouwt mee aan het Glasgow Fonds en kan erop beroep doen wanneer het niet lukt om het volledige inschrijvingsgeld te betalen.

📍 Heb ik nog iets nodig? Vanaf 1 oktober 2021 kan je het Verenigd Koninkrijk enkel nog binnenkomen met een reispaspoort! Een normale ID-kaart volstaat dus niet! Controleer daarom zo rap als mogelijk of je paspoort nog geldig is. Wie niet over een paspoort beschikt zal dat moeten aanvragen in het gemeentehuis van je woonplaats. Een nieuw paspoort kost tussen de 80 en 90 euro wanneer je die binnen de acht dagen wilt ontvangen. Vraag jullie paspoort dus zeker tijdig genoeg aan, want een spoedprocedure kost maar liefst 260 euro, dan heb je je paspoort wel al de volgende dag.

👉 Schrijf je in met ons formulier: https://forms.gle/vqG2CPUKQGXEzQu69

👉 Meer info op: https://www.actieflinks.be/actie/12331-voer-mee-actie-in-glasgow-tijdens-de-cop26

 

 


Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.