📢 Studenten trekken massaal aan de alarmbel

elke dag stromen de sociale netwerken vol met tientallen getuigenissen over aanrandingen, pesterijen en verkrachtingen op universiteitscampussen, tijdens feesten, op straat, enzovoort.

✊ Afgelopen oktober werd in Louvain-la-Neuve een demonstratie gehouden om dit seksistische geweld, waarvan studenten massaal het slachtoffer worden, aan te kaarten.

📍 Onlangs bleek uit een studie van de Universiteit van #Luik ook dat één op de vijf Belgische studenten te maken heeft gehad met een poging tot verkrachting!

✊ Ondanks het feit dat de UCLouvain (katholieke universiteit van Louvain-la-Neuve) in 2019 de bewustmakings- en informatiecampagne “Together” heeft gelanceerd, zijn we ons ervan bewust dat dit niet genoeg zal zijn om dergelijk gendergerelateerd geweld uit te bannen.

📢 Met #CampagneROSA moedigen we natuurlijk alle soorten #acties aan die nodig zijn om seksisme aan te kaarten en slachtoffers te begeleiden. Maar wij zijn ons ervan bewust dat dit nog lang niet genoeg is! Wij verwerpen het kapitalistische systeem dat uitsluitend op winst en niet op onze behoeften is gebaseerd, en dat ons bewust verdeelt.

✊ Doorheen onze acties veroordelen wij gender-gerelateerd geweld terwijl we strijden voor een socialistische samenleving die vrij is van alle onderdrukking.

Wij eisen:

  • Publieke herfinanciering van onderwijs om kwaliteitsvol onderwijs te garanderen en mensen bewust te maken van wederzijdse toestemming, seksisme, racisme en #LGBTQIA+fobie;
  • Voldoende en kwalitatieve slachtofferhulp op scholen, universiteiten en elders. Draai de besparingen terug en investeer in diensten ter ondersteuning en begeleiding van slachtoffers van gendergeweld in al zijn vormen;
  • Publieke herfinanciering van gerechtelijke diensten om zaken van seksuele misdrijven effectief te behandelen

Dit artikel delen :

ROSA organiseert acties, evenementen en campagnes om te strijden tegen seksisme en het systeem die het onderhoudt : het kapitalisme.